A început ședința la Cotroceni. Iohannis discută cu Guvernul despre prelungirea stării de alertă. Președintele va face declarații

Data actualizării: Data publicării:
iohannis cotro
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis are la această oră o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19 cu premierul Ludovic Orban și cu Raluca Turcan, Marcel Vela, Nelu Tătaru și Raed Arafat. La finalul discuțiilor, președintele va face declarații.

Ședința a fost programată în contextul în care Guvernul ar putea decide astăzi prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României, cu 30 de zile. AStfel, Klaus Iohannis discută cu membrii guvernului despre eventualele măsuri pregătite de autorități.

De asemenea, la ora 16 este programată o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, urmată de ședința de Guvern.

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19.

Actuala stare de alertă decisă de Guvern expiră vineri, 17 iulie.

Nelu Tătaru a anunțat marți seară după discuțiile de la Senat că asimptomaticii cu teste pozitive vor fi internați, iar în maximum 48 de ore vor fi evaluați pentru a se se stabili dacă rămân în spital sau intră în izolare la domiciliu, în funcție de evoluția lor.  Ministrul Sănătății a precizat că legea arată diferit decât forma inițială, după ce a fost discutat fiecare articol în parte.  Totodată, el a spus că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus vor rămâne în grija rudelor de până la gradul patru.

Mai mult, ministrul a spus că „vom avea stare de alertă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri