Şeful Centrului Cyberint din SRI: Pot fi 10 noi atacuri cibernetice în perioada următoare

Data actualizării: Data publicării:
1 SRI

Şeful Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Anton Rog, a spus, miercuri, că în urma unei analize de pattern realizată de Cyberint privind atacurile cibernetice din ultima vreme, există posibilitatea unor noi 10 atacuri în perioada următoare, informează News.ro.

Anton Rog a precizat că a trimis această analiză instituţiilor care beneficiază de sistemul informatic de securitate finanţat din fonduri europene.

„Noi am făcut o analiză de pattern (tipar, n.r.) privind aceste atacuri – şi înaintea acestui atac, şi cu ocazia acestui atac – şi am trimis celor 54 de instituţii beneficiare ale sistemului informatic, pe lângă informaţiile legate strict de WannaCry WannaCrypt, o analiză privind posibile 10 noi atacuri. Cele mai posibile 10 atacuri. Ele pot fi sute, mii. Le-am trimis 10 posibile atacuri care ar putea să se întâmple în perioada imediat următoare. Poate să însemne săptămâni, luni. Astfel de atacuri sunt zilnic, de ordinul miilor. Unele dintre ele sunt de amploare. Aşa ajung în presă şi sunt cunoscute. Altele sunt anonime, dar se întâmplă”, a declarat Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, el a spus că atacul cibernetic de vineri, de la Ministerul Afacerilor Externe, a fost unul „ţintit, chirurgical” pe anumiţi angajaţi ai ministerului, dar pe care SRI l-a oprit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri