Șeful CNCD, despre operatoarea de la 112 care a jignit o femeie: „E trist limbajul utilizat în relația cu cetățenii”

Data publicării:
csaba asztalos cncd - agerpres_10762860
FOTO: Agerpres

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, spune că instituția s-ar putea autosesiza în cazul operatoarei de la 112 care jignește o femeie de etnie romă care sunase să reclame că a fost bătută.

„Ce este trist este limbajul utilizat în relația cu cetățenii, modalitatea de a gestiona un caz. Eu știu că există un grad ridicat de încărcare a celor care lucrează în acest sistem, dar chiar și în aceste condiții, noi, cei care lucrăm cu cetățenii, trebuie să ne păstrăm calmul și să respectăm demnitatea umană a oricărei persoane, indiferent de situație, de apartenența etnică”, a spus Csaba Asztalos la Digi24.

Reacția vine după ce o femeie de etnie romă a fost jignită de operatoarea de la 112, când a sunat să reclame că a fost victima unei agresiuni.

Femeia, de etnie romă, cu un copil în brațe, a fost oprită de șofer să urce într-un autobuz, în Zalău. Bărbatul a și lovit-o. Iar când a sunat la 112, victima a fost din nou agresată, verbal, de operatoarea care a răspuns la apelul ei.
„Trăzni-v-ar! Du-te drecu!”, i-a spus operatoarea apelantei.

STS a precizat că operatoarea nu mai are voie să răspundă la apeluri la 112 și că va lua „cele mai drastice măsuri” în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri