Video Şeful DIICOT, întrebat dacă ar mai putea fi oameni în gropile cimentate din curtea lui Gheorghe Dincă: „Eu nu le-aş spune oameni”

Data actualizării: Data publicării:
felix_banila_050618_inquam
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, a declarat, marţi, că cercetările vor fi reluate la casa lui Gheorghe Dincă abia după ce suspectul va putea fi prezent la faţa locului pentru „a nu exista suspiciuni cu privire la corectitudinea anchetei”. Întrebat dacă ar mai putea fi şi alte victime îngropate în curtea suspectului de la Caracal, Bănilă a făcut o declaraţie bizară: „Eu nu le-aş spune oameni”.

Jurnalist: Spuneţi că nu se mai face în momentul de faţă o cercetare la faţa locului şi sunteţi convins de faptul că în acele gropi nu ar putea exista indicii, victime şi aşa mai departe?

Felix Bănilă: În viață, nu.

Jurnalist: Chiar dacă nu sunt în viață, nu vi se pare important să vedeți dacă sunt în viață sau nu?

Felix Bănilă: Ba da, tocmai de aceea vă spuneam că această cercetare la faţa locului trebuie reluată şi va fi reluată...

Jurnalist: Staţi o secundă, deci dumneavoastră ne spuneţi că aşteptaţi o săptămână până când suspectul să fie adus înapoi ca să vedeţi dacă în acele gropi ar putea exista cadavrele unor oameni sau...? Asta am înţeles eu, de-aia vă întreb.

Felix Bănilă: Am înțeles ce ați înțeles dumneavoastră. Dacă e vorba de o chestiune cimentată vă dați seama că acolo noi trebuie să intervenim cu...

Jurnalist: Un pickammer...

Felix Bănilă: Exact, trebuie să spargem acea suprafața. V-am explicat că la momentul acesta fiind vorba de o cauză cu un inculpat aflat în stare de arest preventiv.

Jurnalist: Nu este obligatoriu...

Felix Bănilă: Vă înțeleg, este opinia dvs., dar v-am spus, nu ne putem asuma riscuri de a genera suspiciuni cu privire la corectitudinea instrumentării unei astfel de cauze, iar inculpatul are, indiferent de infracțiunile pe care le-a comis, drepturi pe care trebuie să i le respectăm.

Jurnalist: Și dacă inculpatul s-ar fi sinucis, de exemplu, cum ar mai fi putut fi prezent ca să desfășurați aceste cercetări?

Felix Bănilă: Este o ipoteză pe care o lansați dumneavoastră și care nu stă în picioare.

Jurnalist: Deci așteptați procedural să îl scoateți de la Jilava pe suspect ca să vedeți dacă în acele gropi mai sunt sau nu oameni.

Felix Bănilă: Eu nu le-aș spune oameni, și înțelegeți ce vreau să spun cu asta. Așa cum arată gropile la care vă referiți dumneavoastră, acele gropi sunt, după opinia celor care au cercetat la fața locului, sunt făcute anterior fie chiar și datei de 14 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri