Șeful diplomației SUA ironizează afirmația Kremlinului despre armata rusă. „Mulți o văd ca pe a doua cea mai puternică din Ucraina”

Data actualizării: Data publicării:
Antony Blinken visit Finland
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a ironizat, la Helsinki, puterea armatei ruse. Foto: Profimedia Images

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a criticat vineri armata Kremlinului, spunând că Rusia stă „mult mai rău astăzi decât înainte de invazia la scală largă” a Ucrainei, începută în februarie 2022, transmite Insider.

„Kremlinul a susținut deseori că are a doua cea mai puternică armată din lume, iar mulți au crezut asta”, a spus Blinken într-un discurs la Helsinki, în Finlanda. „Astăzi, mulți văd armata rusă ca fiind a doua cea mai puternică din Ucraina”. 

În acest discurs, Blinken a numit războiul Rusiei împotriva Ucrainei ca fiind „un eșec strategic” care a diminuat „puterea militară, economică și diplomatică a Rusiei, și influența în anii ce vor veni”. 

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat pierderi masive cetățenilor ucraineni, trupelor ucrainene și propriei sale armate. Chiar și liderul grupului de mercenari Wagner, care ajută forțele militare ruse, s-a plâns de lipsa sprijinului și muniției pe liniile frontului. 

În vreme ce Blinken a făcut apel pentru o Ucraină mai puternică și pentru pacea dintre cele două țări, el a respins cererile pentru o încetare a focului cât timp Rusia controlează teritoriul pe care l-a cucerit în estul Ucrainei. 

„Ar legitima acapararea teritoriului de către Rusia”, a spus Blinken. „Ar recompensa agresorul și ar pedepsi victima”. 

Rusia se confruntă cu un asalt de contraatacuri. Serviciile de informații britanice au transmis vineri că Rusia se chinuie cu folosirea propriilor resurse fie pentru lupta din Ucraina ori împotriva grupurilor restrânse de militanți care atacă din interiorul propriilor granițe. 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri