Șeful DNA merge în SUA de Ziua Internațională Anticorupție

Data publicării:
crin-bologa-propus-la-dna-inquam-ganea (2)
Crin Bologa. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Șeful DNA, Crin Bologa, pleacă mâine într-o vizită în SUA, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție. Vizita, organizată de Ambasada României la Washington, vizează întărirea cooperării România-SUA în domeniul luptei anticorupție și consolidării statului de drept, la 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

Bologa va susține vineri o prezentare și va participa la o discuție privind eforturile și experiența României în organizarea luptei anticorupție și consolidarea statului de drept. Evenimentul intitulat „Romania’s Democracy Agenda: Fighting Corruption, Strengthening the Rule of Law” are loc la invitația prestigiosului Institut Hudson din capitala americană, și va putea fi urmărit inclusiv online, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA.

Procurorul șef al DNA va avea de asemenea întâlniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiție al SUA, al Departamentului de Stat, precum și cu alți profesioniști din mediile guvernamentale, de expertiză și de analiză americane, specializate în domeniul anticorupției.

Prezența procurorului șef al DNA la Washington oferă ocazia, la două decenii de la crearea parchetului românesc anticorupție, punerii în prim-planul agendei Parteneriatului Strategic româno-american a dimensiunii de cooperare în domeniul luptei anticorupție și consolidării statului de drept – dimensiune fundamentală a acestei relații construită pe valori democratice comune, potrivit comunicatului.

Vizita lui Bolga face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Ambasada României în SUA pentru marcarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri