Siegfried Mureșan: Viorica Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine

Data actualizării: Data publicării:
siegfried muresan pe

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan transmite, miercuri, pe Facebook, că Viorica Dăncilă este primul şef de guvern care-şi atacă funcţionarii din subordine şi se distanţează de ei, concluzia sa fiind că pentru PSD, orice funcţionar competent, orice diplomat competent este un duşman.

"După ce multă lume a apreciat performanța funcționarilor și a diplomaților români, Viorica Dăncilă a reacționat extrem de virulent spunând: „nu funcționarii și diplomații României au realizat Președinția. Președinția a fost condusă de Guvernul României. La fiecare reuniune, ministrul a prezidat lucrările, a fost o foarte bună cooperare...”. Am să-i transmit doamnei Dăncilă următoarele lucruri:
1. Doamna Dăncilă este primul șef de guvern care-și atacă funcționarii din subordine și se distanțează de ei. Rolul prim-ministrului este să apere funcționarii competenți. Pentru PSD, orice funcționar competent, orice diplomat competent este un dușman. Ei își apără doar clientela de partid. 
2. Doamna Dăncilă, ce priorități politice majore au reușit să pună miniștrii dumneavoastră pe agenda Uniunii Europene? Ce vizite de succes în numele României a făcut ministrul Meleșcanu în țările membre ale Uniunii Europene și în afara Uniunii? ", a scris, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul PNL.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Siegfried Mureşan se întreabă retoric când au făcut cinste miniștrii români, "când Petre Daea a vorbit despre cormorani în piscine, când Teodorovici a vorbit despre priorități inexistente?"

"Ce au reușit să obțină pentru Republica Moldova? Nimic. O spun foarte clar: Guvernul Dăncilă nu a reușit să pună nicio prioritate pe agenda Uniunii Europene. Singurul lucru care s-a reușit a fost gestionarea afacerilor curente și acest lucru nu s-a făcut de către miniștri, ci de către funcționari și diplomați. Iar cel mai mare succes al Președinției române a fost Summitul de la Sibiu, gestionat în exclusivitate de președintele Iohannis, Guvernul neavând niciun rol", conchide Siegfried Mureşan.

Viorica Dăncilă a prezentat, marți, în PE, bilanțul Președinției României la Consiliul UE. Printre cele 90 de dosare finalizate amintite de premier se află adoptarea cadrului de sancțiuni privind atacutile cibernetice, dar și acțiunile de combatere a antisemitismului, xenofobiei și dezinformării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri