Simulare cu manechin pentru găsirea celor patru persoane dispărute în râul Mureș. Au început căutările şi în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
simulare-manechin-cautari-mures
Scafandrii fac o simulare cu un manechin pentru a vedea ce se întâmplă cu un corp atunci când este luat de curenţii puternici. Foto: ISU Timiș

Scafandrii care caută cele patru persoane, doi copii şi doi adulţi, date dispărute după ce barca în care se aflau s-a răsturnat în râul Mureş fac o simulare cu un manechin pentru a vedea ce se întâmplă cu un corp atunci când este luat de curenţii puternici. ISU Timiş a solicitat sprijinul autorităţilor ungare, astfel că au început căutările şi în ţara vecină. Totodată, conducătorul bărcii care s-a răsturnat este cercetat în stare de libertate.

”Scafandrii timişeni efectuează o simulare cu manechin, în proximitatea locului unde barca cu 12 persoane s-a răsturnat. Cu ajutorul unui manechin se poate urmări ce se întâmplă cu un corp atunci când este luat de curenţii puternici”, a transmis ISU Timiş, potrivit News.ro. 

De asemenea, ISU Timiş a transmis că au început căutările celor patru persoane şi în Ungaria.

”ISU Timiş a solicitat sprijinul autorităţilor ungare pentru misiuni de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute pe râul Mureş. În urmă cu puţin timp au început căutările de către echipajele ungare pe sectorul Macau (Ungaria) - Nădlac (România)”, a transmis ISU Timiş.

Căutările celor patru persoane au fost reluate marţi dimineaţă. Intervin 17 pompieri din Timiş şi alţi 13 din Arad, precum şi echipaje de scafandri.

Barca în care se aflau 12 persoane s-a răsturnat, duminică seară, în râul Mureş, în zona localităţii Periam Port din judeţul Timiş. Şapte persoane au reuşit să se salveze, iar un copil de 3 ani a fost declarat decedat. Alte patru persoane, doi copii şi doi adulţi, sunt căutate încă de pompieri şi scafandri.

Conducătorul bărcii a fost reţinut pentru 24 de ore, însă a fost eliberat, el fiind cercetat pentru ucidere din culpă. Barca lui nu era înmatriculată şi el nu deţinea certificat de conducere a ambarcaţiunii. De asemenea, bărbatul consumase alcool.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri