Video Șirul crimelor din România în care Poliția nu a intervenit la timp

Data publicării:
politisti cu uniforme de protectie langa o masina de politie
Foto cu caracter ilustrativ: Facebook/Poliția Română

Crima din Alba Iulia ne amintește de alte evenimente la care Poliția a rămas la ușă. De partea cealaltă, mai multe victime au fost ucise. În toate cazurile, agenții au intervenit mult prea târziu.

Caracal, 2019. Alexandra, o elevă de 15 ani, a fost răpită de pe stradă de Gheorghe Dincă, un bărbat din orașul Caracal, după ce a lua-o la ocazie. A fost sechestrată în casa lui, o fortăreață înfiorătoare. Alexandra a reușit să găsească un telefon și să apeleze 112.

Adolescenta a sunat la 112 pe data de 25 iulie la ora 11 și 5 minute. În ciuda informațiilor furnizate de fată, polițiștii au pierdut timp prețios pe străzile din Caracal. Pentru ca situația să fie și mai absurdă, agenții au ținut legătura cu Alexandra și chiar îi spuneau să iasă din curte să o poată vedea, în condițiile în care fata le-a spus că este legată și că în curte este un câine periculos. Anchetatorii au verificat trei adrese greșite și la ora 6 dimineața, pe data de 26 iulie au ajuns la casa lui Dincă unde au intrat. Între timp Alexandra fusese ucisă.

Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viața atunci când a surprins-o cu telefonul în mână.

Cazul Caracal a șocat întreaga țară și atenția tuturor. Rând pe rând autoritățile au fost luate la întrebări. Nicio anchetă disciplinară nu a fost finalizată până în acest moment. În ceea ce privește anchetele penale acestea sunt în continuare la Parchetul General.

Un alt exemplu de intervenție tardivă a polițiștilor din România a fost în cazul Onești. Doi electricieni au fost luați ostatici într-un bloc din oraș. Proprietarul, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, i-a ucis, în timp ce poliția se poticnea în proceduri. Negocierile eșuate au durat patru ore, iar gravitatea cazului nu a fost raportată superiorilor.

Anchetatorii ar fi trebuit să intervină în forță, au arătat rezultatele controlului intern. 14 polițiști au fost cercetați disciplinar, dar până acum nu au fost luate măsuri.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri