SMURD București nu mai face față numărului mare de pacienți infectați. 10 echipaje din țară se vor alătura colegilor din Capitală

Data actualizării: Data publicării:
Autospeciale SMURD în curtea spitalului Matei Balș.
SMURD București nu mai face față numărului mare de pacienți infectați. 10 echipaje din țară se vor alătura colegilor din Capitală Foto: Facebook/Gabriela Gabby

10 echipaje SMURD din țară au ajuns în Capitală, după ce în ultima perioadă numărul pacienților infectați cu noul coronavirus s-a dublat, iar paramedicii abia mai fac față solicitărilor. Cei 30 de pompieri detașați din 15 județe în București au misiunea de a prelua transporturile pacienților fără probleme grave, tocmai pentru a lăsă echipajele SMURD din Capitală să se ocupe de cazurile grave. În același timp, unitățile de decontaminare încep din nou să fie solicitate din ce în ce mai mult după o perioadă în care părea că pericolul a trecut.

Cele 10 mașini de intervenție au ajuns în cursul zilei în Capitală, iar echipajele au misiunea de a asigura 24 de ore din 24 transportul pacienților cu forme ușoare. Decizia a fost luată după ce numărul pacienților depistați cu noul coronavirus a crescut vertiginos în București.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri gestionate în fiecare zi s-a luat decizia de suplimentare a obiectivelor. Fiecare echipaj fiind deservit de doi conducători auto. Misiunea lor va fi de a se deplasa cu echipaje de la ambulanță sau DSP pentru a testa pacienții la domiciliu și în multe situații de a transporta pacienții de la domiciliu către spitale. Este o situație care s-a mai înregistrat atunci când numărul de cazuri era foarte mare.

De multe ori, echipajele SMURD trebuie să meargă la mai multe spitale până găsesc un pat liber pentru pacient

Numărul în creștere al solicitărilor este văzut cu îngrijorare și de paramedici, care de multe ori trebuie să meargă la mai multe spitale pentru a găsi un pat liber pentru pacienți.

Marius Grecu paramedic: Am întâlnit în cursul dimineții această situație. Primul caz a fost un pacient confirmat COVID, l-am predat la Victor Babeș. Ne-am eliberat, dispeceratul ne-a mai dat un caz COVID, o doamnă de 67 de ani, tot confirmată, care a vrut să meargă la spital pentru internare. La Babeș a fost evaluată dar din păcate nu s-a găsit un loc pentru a rămâne acea persoană internată.

Stația de decontaminare, supraaglomerată

În 2020, înainte de declararea stării de urgență, oficialii decideau și înfintațea unei stații de decontaminare.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: După un an de funcționare a centrului de decontaminare din Capitală, pompierii au decontaminat nu mai puțin de 20 de mii de autospeciale și 60 de mii de angajați.

Oficialii spun că tendința de creștere a infectărilor este una evidentă. Dacă în februarie anul acesta treceau la secția de decontaminare în jur de 50 de autopspeciale, în martie, media este de cel puțin o sută de autospeciale pe zi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri