Sari la conținut

1 MAI. Locurile unde se fac grătare, controlate de comisarii Gărzii de Mediu

 

 Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) vor controla, în weekendul de 1 Mai, locurile amenajate pentru picnic şi zonele de afluenţă publică unde se fac de obicei grătare, anunţă ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, scrie Mediafax.

„Am transmis adrese către toate primăriile din ţară, cu rugămintea de a se organiza pentru mini-vacanţa de 1 Mai: să amenajeze spaţiile de campare, să pună la dispoziţia populaţiei pubele şi toalete ecologice şi să ecologizeze zonele după mini-vacanţă”, a declarat ministrul Gavrilescu.

Din dispoziţia sa, de vineri până duminică, comisarii GNM organizează echipe de control care vor patrula în zonele cu activităţi de picnic special amenajate, în zonele de afluenţă publică consacrate şi în zonele cu potenţial turistic, dar neamenajate, pentru asigurarea respectării prevederilor legale. Acţiunile se vor desfăşura în colaborare cu Poliţia Locală şi cu ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Române.

„Câte două astfel de echipe mixte vor fi prezente în fiecare judeţ în parte şi vor patrula în zonele tradiţionale de grătare. După ce vacanţa trece, comisarii vor monitoriza felul în care autorităţile locale vor salubriza zonele în care a fost înregistrat aflux mare”, a mai spus ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.Pe aceeași temă