Sari la conținut

100 milioane de euro pentru întreţinerea pasajelor şi podurilor din Bucureşti

"Se vor avea în vedere şi alte obiective de investiţii (pasaje, poduri) aflate în curs de realizare, care vor putea fi supuse serviciilor de curăţare şi întreţinere după efectuarea recepţiei lucrărilor", se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de selecţie, arată Mediafax. 

Acordul-cadru, cu o durată de 48 de luni, are o valoare estimată cuprinsă între 187,9 milioane lei şi 372,6 milioane lei fără TVA şi va fi finanţat de la bugetul local.Primăria estimează că va încheia minim patru contracte subsecvente în cadrul acestui acord, respectiv cel puţin un contract anual.

"Podurile şi pasajele rutiere care vor fi supuse operaţiilor de curăţare şi întreţinere sunt cele mai importante din oraş. Se face precizarea că nu este vorba despre curăţarea şi întreţinerea căii de rulare, care e în sarcina operatorului de salubritate, ci de restul suprafeţelor aferente acestor poduri şi pasaje, pentru care până acum această activitate nu a fost desfăşurată", potrivit sursei citate.

Serviciile solicitate includ măturat manual, spălare, curăţare, colectare şi evacuare deşeuri, refacerea şi înlocuirea finisajelor deteriorate şi întreţinerea confecţiilor metalice. Acestea vor fi executate, după caz, zilnic, săptămânal, lunar, anual, la cerere sau atunci când este necesar.

"Degradarea şi distrugerea finisajelor suprafeţelor de la pasaje şi poduri ca urmare a producerii accidentelor auto va fi anunţată Poliţiei. Remedierea finisajelor se va face operativ după constatarea distrugerilor, făcută în teren de către achizitor şi prestator", potrivit documentului menţionat.