105 trenuri anulate a doua zi după ninsoare

Data actualizării: Data publicării:
tren zapada muncitori lopeti 3 fb cfr

Din cauza vremii, peste 100 de trenuri au fost anulate sâmbără, iar cele care au circulat au avut întârzieri de până la 5 ore. Pentru duminică, CFR Călători a anunţat că vor fi anulate 16 trenuri, în principal pe rutele Bucureşti - Galaţi şi Bucureşti – Constanţa.

Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circula zilnic în România, 105 au fost anulate sâmbătă.

Alina Predescu, purtătoarea de cuvânt a CFR Călători: „Între Galaţi şi Bucureşti mai sunt anulări de trenuri, iar pe traseele Medgidia - Tulcea, Slobozia – Ţăndărei sunt trenuri Regio anulate.”

Au fost probleme şi pentru trenurile care au circulat. Din cauza vremii, garniturile au avut restricţii de viteză şi au apărut întârzieri de până la câteva ore, în funcţie de distanţă.

Sergiu Voicu, reporter Digi24: „Cea mai mare întârziere a avut-o acest tren care a venit de la Târgu Jiu şi trebuia să ajungă la 10:30 în Bucureşti. Dar este 15:30 şi de abia acum a ajuns, cu 5 ore întârziere.”

Alina Predescu, purtătoarea de cuvânt a CFR Călători: „Ar fi important de ştiut că circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt şi zăpadă troienită, dar, cu toate acestea, toate magistralele sunt deschise. Se circulă pe toate marile magistrale.”

Sursa: Digi24

Pentru duminică, CFR Călători a anunţat, deocamdată, 16 trenuri anulate. Lista va fi actualizată în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo din această noapte şi de situaţia din teren. Pot interveni modificări de la o oră la alta”, avertizează compania de transport feroviar.

Pe magistrala Bucureşti - Constanţa se circula, sâmbătă seară, în condiţii de ninsoare viscolită, anunţă CFR Infrastructură, precizând că două trenuri care fac legătura între Constanţa şi Bucureşti au fost repuse în circulaţie. Echipele de intervenţie acţionează cu pluguri şi personal specializat pentru asigurarea condiţiilor optime de circulaţie, transmit reprezentanţii CFR Infrastructură, într-un mesaj pe Facebook.

Temperatura la nivelul şinelor era, sâmbătă, la ora 17.00, între -9 şi -23 de grade, anunţă CFR Infrastructură, precizând că, în mai multe zone, trenurile circulă doar cu locomotive Diesel, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Între Alexandria şi Zimnicea, Roşiori Est şi Turnu Măgurele, Caracal şi Corabia şi Banu Mărăcine şi Caracal, trenurile circulă remorcate doar cu locomotive Diesel, potrivit CFR Infrastructură. De asemenea, sunt restricţii de viteză de 50 de kilometri pe oră între Făurei şi Buzău. Pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galaţi este interzisă circulaţia cu automotoare şi locomotive Diesel hidraulice, mai arată CFR Infrastructură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri