Soluție pentru cel mai trist parc: aqua-park...de la second-hand

Data actualizării: Data publicării:
parc

În loc de un parc trist, un aqua-park cu aparate second-hand. Primarul sectorului 3 vrea să cheltuie peste un miliard de lei ca să instaleze la ieşirea din Bucureşti, în cartierul Pantelimon, piscine, tobogane, o tiroliană şi un montagne russe. Aprobat fără ezitări de consilierii locali, planul va fi gata primăvara viitoare în luna mai.

Parcul Pantelimon. Alei goale, bănci goale, locuri de joacă goale. Lângă intrarea principală, buşteni şi-un munte de crengi tăiate. Cincizeci de metri la dreapta... alt munte. Zeci de bănci bune, cu logo, din lotul de câteva sute cumpărate de fostul primar cu 700.000 de euro, au fost înlocuite de actualul edil şi depozitate în parc, pe-o alee. Lângă ele... coşuri de gunoi bune zac amestecate cu sute de bucăţi de tartan. Din grămadă ies şi topogane pentru care primăria a plătit cândva bani grei. Aroganţa este însă peste drum, în curtea birourilor de la Administraţia Domeniului Public. Un căţel priponit are cea mai scumpă cuşcă din Bucureşti: o căsuţă de joacă adusă dintr-un ansamblu de cel puţin 20.000 de euro.

-Căţelul l-aţi legat în lanţ!

-Nu e al meu. E al parcului, al celor de aici.

-Are, cred, cea mai scumpă cuşcă din Bucureşti!E o bucată dintr-un loc de joacă. Fost loc de joacă.Acele locuri de joacă de 20.000 de euro bucata!

-Nu mă întrebaţi pe mine, că nu ştiu...

Dincolo de câine, de poliţist şi aroganţe edilitare, vreme de-o oră nu vezi nici o duzină de trecători. Aici, în parcul Pantelimon, primarul Sectorului 3 vrea să amenajeze un mare parc acvatic de distracţie.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3: Avem nevoie de chestiuni atractive acolo, distracţii, mini Disneyland, da?

Conform planurilor, în locul copacilor din parcul Pantelimon vor apărea piscine, plaje, un râu artificial, tobogane, o tiroliană şi-un montagne russe. Betonul va ajunge şi el: sub formă de clădiri, alei, fundaţii. Celebrii biscuiţi de ciment şi câteva maldăre de borduri sunt depozitate deja. Şi aşteaptă semnalul.

-Sunt banii noştri ăştia, parcă, nu?

-Ai matale, că că eu nu locuiesc în Sectorul 3.

-Şi-o să aibă un succes fantastic! E aproape pustiu parcul ăsta!

 

În loc de epilog... primarul. Zice că parte din proiect va fi realizat cu aparate de divertisment second-hand.

Robert Negoiţă: Am cumpărat deja toate aparatele care au funcţionat în fostul parc Terra Park, din Sectorul 6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri