15 restaurante şi cluburi din Centrul vechi, închise temporar

Data actualizării: Data publicării:
Terasa Centrul Vechi Bucuresti - Guliver GettyImages

Activitatea acestora a fost suspendată de către reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, după ce unităţile au fost depistate fără autorizaţie de funcţionare, cu terase extinse pe domeniul public fără aprobare sau pentru că au depăşit nivelul de zgomot admis în zonă. Poliția nu a comunicat numele restaurantelor și cluburilor sancționate.

Terasa Centrul Vechi Bucuresti - Guliver GettyImages
Sursă foto: Getty Images

În total, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost verificaţi peste şaizeci de agenţi economici şi s-au dat amenzi de peste două sute de mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, 15 restaurante şi cluburi din Centrul Vechi al Capitalei au fost sancţionate.

„Agenţii economici au fost amendaţi, iar activitatea acestora a fost suspendată din cauza faptului că au fost găsiţi fără autorizaţie de funcţionare, fiindcă şi-au extins terasele pe domeniul public fără a avea vreo aprobare sau pentru că au depăşit nivelul de zgomot admis în zonă”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, valoarea sancţiunilor pentru agenţii comerciali depistaţi că au încălcat prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului a fost de peste 120.000 de lei.

Pe lângă societăţile cărora li s-a suspendat activitatea, alţi 25 de agenţi economici au fost găsiţi de către inspectorii Direcţiei Control cu diferite nereguli, iar reprezentaţii acestora au fost chemaţi la sediul instituţiei pentru verificări suplimentare.

În urma acţiunii, au fost controlaţi, în total, 67 de agenţi ecomonici, iar 21 de persoane au fost legitimate în vederea identificării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri