170 de copii din centre de plasament au donat pentru „Cuminţenia Pământului”

Data actualizării: Data publicării:
cumintenia pamantului 1

cumintenia pamantului-1

Peste 170 de copii din cele şase centre de plasament din judeţul Neamţ au donat câte un leu din cei 28 de lei primiţi lunar de la stat, în contul deschis de către Ministerul Culturii pentru achiziţionarea operei „Cuminţenia Pământului”, relatează News.ro.

Iniţiativa donării unei sume simbolice din cei 28 de lei, banii de buzunar daţi lunar de stat, aparţine copiilor, ei dorind astfel să sprijine acţiunea Ministerului Culturii de a achiziţiona opera lui Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ,

Astfel, în doar câteva zile, peste 170 de copii, din cei 400 aflaţi în plasament în cele şase centre din judeţul Neamţ, au donat câte un leu. La acţiune au participat şi instructorii de educaţie a elevilor.

„Este o acţiune voluntară, la care au subscris doar copiii care au vrut să doneze, fără niciun fel de obligaţie. Poate că numărul donatorilor din centrele de plasament ar fi fost mult mai mare, însă mulţi dintre micuţi sunt plecaţi acasă, în vacanţă. Sperăm ca exemplul lor să fie urmat şi de alţii”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul general al DGASPC Neamţ, Cristina Păvăluţă.

În cursul zilei de miercuri, cei 567 de lei strânşi până în prezent de la copii şi instructori de educaţie au fost depuşi la bancă în contul Ministerului Culturii, cu destinaţia specială „Cuminţenia Pământului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri