2.000 de oameni au protestat în fața Parlamentului

Data publicării:
protest functionari

Dublu protest, marți, în fața Parlamentului. Două mii de oameni au fost acolo, funcţionari publici şi militari ieșiți la pensie, nemultumiți de legea salarizării. Rezerviștii cer salarii mai mari pentru militarii activi, pentru că aceștia nu au voie să protesteze. Angajaţii din Administraţia Publică spun că nu au o grilă de salarizare şi că lefurile lor nu ar trebui lăsate la mâna administraţiei locale sau judeţene.

„Demisia” și „Jos Guvernul!” s-au numărat printre sloganurile strigate de protestatari în sunetul asurzitor al vuvuzelelor.

„Am venit de la Lechinţa, județul Bistriţa. Reprezint funcţionarii publici și contractuali din cadrul administraţiei publice locale.Suntem nemultumiţi de grila de salarizare. Noi nu avem nicio grilă. Suntem la cheremul consilierilor să ne dea salariile. Şi noi am intrat prin concurs în aceste instituţii, avem o funcţie, ocupăm un post, nu dorim să ajungem la cheremul unor oameni care nici măcar nu ştiu să scrie”, explică o femeie. Spune că are salariul brut de 2.200 de lei, ceea ce net înseamnă 1.600 de lei.

Planul de guvernare e miere, dar din pacate s-a terminat sacul. Nu se poate, e o bătaie de joc! Nu mai am cuvinte”, spune un alt protestatar.

„Nu vrem să fim sclavii primarului. Vrem salarizare unică. Polițistul local de la Oradea, de exemplu, să aibă acelaşi salariu cu politistul local de la Medgidia, cum sunt cadrele din sănătate, din apărare, din poliţie”, cere agentul Valerică Istrate, de la Poliția Locală Tecuci. Are un salariu de 1.400 de lei, plus norma de hrană, ajunge la 2.200 de lei.

Această lege care se pretinde a fi unitară, noi ca şi categorie rămânem pe undeva în afara ei. Nu mai suntem remuneraţi în funcție de studiile pe care le avem, de anii de vechime, criterii care până acum au fost luate în calcul”, arată o altă protestatară.

„Vrem o schimbare. Funcţionarul public să fie la grila de salarizare maximă. Avem sporuri. Muncim foarte mult. Vrem să fim respectaţi”, spune un alt polițist local. Are un salariu minim, de 1.400 de lei și spune că riscurile meseriei sale sunt foarte mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri