2.500 de maidanezi și nicio firmă de ecarisaj în Slatina

Data publicării:
maidanezi slatina

Aproape 50 de oameni sunt muşcaţi de maidanezi, în fiecare lună, la Slatina. Mulţi dintre cei 60.000 de locuitori ai oraşului s-au săturat să meargă cu teamă pe străzile unde nu se mai vede ţipenie de hingher.

Contractul primăriei cu firma de ecarisaj a expirat în primăvară. Trei licitaţii au fost organizate de atunci pentru a desemna o altă companie, dar nici un ofertant nu a câştigat.

„Au fost descalificați. Unul dintre aceștia a făcut o contestație, asteptăm soluționarea contestației, iar în paralel lucrăm la reluarea procedurii, caiet de sarcini și tot ceea ce înseamnă această operațiune," spune Mihaela Stana, viceprimarul orașului Slatina.

În timp ce birocraţia îşi urmează cursul, creşte numărul oamenilor atacaţi de maidanezi: de la 20, în ianuarie, la mai mult decît dublu în octombrie.

„În momentul de față am înregistrat un număr de 44 până astăzi, de astfel de cazuri, într-o lună", spune Romeo Stănculescu, director medical al Spitalului Județean Slatina.

Iar necazurile abia încep. Următoarea licitaţie pentru desemnarea unei firme de ecarisaj va putea fi organizată abia anul viitor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri