Video&Foto 2.500 de oameni pe străzile Bucureștiului la „Marșul Normalității” și „Bucharest Pride”. Unul dintre organizatori a primit amendă

Data actualizării: Data publicării:
Participanti la marsul Bucharest Pride
Două marșuri susținând idei opuse au avut loc sâmbătă în Capitală: Marșul Normalității și Bucharest Pride. Marșurile s-au încheiat fără incidente Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape 2.500 de oameni au participat sâmbătă la „Marșul Normalității” și „Bucharest Pride”. Primii au pledat pentru familia tradițională, iar comunitatea LGBT pentru mai multe drepturi. Purtarea măștii a fost obligatorie, însă nu toată lumea a respectat această regulă. Pentru că a fost depășit numărul de 500 de persoane autorizate de către Primărie, organizatorul marșului „Bucharest Pride”, directoarea asociației ACCEPT, a primit o amendă de 7.000 de lei. Ea a anunțat pe Facebook că o va contesta în instanță.

Marșul Normalității 2021 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marșul Normalității 2021 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe străzile Capitalei a avut loc mai întâi așa-numitul „Marș al Normalității”. 400 de preoți, adepți ai familiei tradiționale, și membri ai Partidului Noua Dreaptă s-au întâlnit în Piața Victoriei.

„Marșul Normalității, adică familia tradițională, dintre femeie și bărbat, așa cum i-a creat Dumnezeu în rai”, a explicat preotul Marcu Costel.

„Pentru al 16-lea an consecutiv chemăm românii în stradă pentru valorile normalității, ale firescului, ale familiei și împotriva parteneriatelor, căsătoriilor, adopțiilor gay”, a precizat Tudor Ionescu, organizator al „Marșului Normalității”.

O altă nemulțumire a acestor participanți este posibilitatea introducerii în școli a educației sexuale.

„Mamele acelea minore la care faceți referire nu merg la școală. Dacă această educație ar fi în școală, ele n-ar beneficia de acest serviciu, pentru că ele nu merg la școală”, spune preotul Marcu Costel. „Mai bine să facă copii decât să facă avort”, adaugă el. 

De patru ori mai mulți oameni decât erau autorizați pentru marșul comunității LGBT

În a doua parte a zilei a venit rândul membrilor din comunitatea LGBT să mărșăluiască pe străzile Capitalei. Marşul Bucharest Pride s-a desfăşurat sâmbătă după-amiază pe Calea Victoriei până în Piaţa Universităţii.

Deși obținuseră autorizație de la Primărie pentru 500 de persoane din cauza restricțiilor de pandemie, în realitate au participat aproape 2.000 de oameni. Însă cei mai mulți au purtat măști de protecție. Marșul s-a desfășurat fără incidente.

Organizatoarea Bucharest Pride, Teodora Ion-Rotaru, directoare executivă a organizației ACCEPT, a fost amendată cu 7000 de lei pentru depăşirea numărului de 500 de participanţi.

„Vom contesta în instanţă această amendă şi avem încredere că ne vom găsi dreptatea în faţa judecătorilor constituţionali. Astăzi Jandarmeria şi-a făcut datoria, a protejat participanţii la marş şi era normal să ne amendeze. În instanţă vom critica măsurile adoptate de Guvern, nu doar sancţiunea contravenţională aplicată justificat de Jandarmerie”, a precizat pe Facebook Teodroa Ion-Rotaru.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri