28 de candidați pentru un post în Poliția Română. De la cât pornește salariul

Data actualizării: Data publicării:
politie

28 de candidaţi se bat pentru un post de criminalist, poliţist de circulaţie, sau agent de ordine publică. Poliţia Română a scos la concurs 290 de posturi şi s-au înscris 8.400 de oameni. Salariile mărite în ultimul an, dar şi siguranţa locului de muncă îi atrag atât pe tinerii abia ieşiţi de pe băncile şcolii, cât şi pe cei care au făcut carieră în alte domenii.

Sunt subofiţer la ISU Dolj şi doresc să urc în carieră cât mai sus. Având şi studiile aferente, vreau să urc cât mai sus posibil”, spune Florian Stan, candidat.

După 12 ani, Florian Stan e decis să schimbe meseria de pompier cu cea de poliţist. El este unul dintre cei peste 400 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru un post în cadrul Poliţiei Dolj. Printre cei care visează la o carieră de poliţist sunt şi multe domnişoare.

Poliţist: Dacă ai pasiune, dacă ai dorinţă..

Candidat: Şi dedicaţie şi determinare şi ambiţie...

Poliţist: E suficient atunci! Nu rămâne decât să pui mâna să înveţi, foarte serios.

Oamenii au un respect deosebit pentru poliţişti. În al doilea rând, stabilitatea financiară. Este un loc sigur şi cred că mi s-ar potrivi mănuşă”, afirmă Elena Calalb, candidat.

Cea mai mare concurenţă e la poliţia din Dolj. Pe 12 posturi se bat peste 400 de candidaţi. Sunt şase locuri libere de criminalişti, iar doritori - peste 200.

Noţiuni de fizică, trebuie să ai noţiuni de chimie, de inginerie. Trebuie să cunoşti din fiecare. Şi apoi partea de identificare, unde te ajută foarte mult ochiul şi memoria. Partea de identificare presupune familiarizarea ta cu fizionomii”, spune Cristian Boicea, şeful Serviciul Criminalistic.

În total, 8400 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru cele 290 de locuri scoase la concurs de Poliţia Română, iar cele mai dorite posturi sunt de agenţi şi ofiţeri.

E cerere mare şi pentru posturile de agenţi de rutieră, deşi condiţiile de lucru nu sunt deloc uşoare. Indiferent că sunt 35 de grade, sau -10, poliţistul trebuie să fie în stradă.

Aproximativ 8.000 de angajaţi lipsesc acum din Poliţia Română.

Poliţiştii vor activa în domenii precum investigaţii criminale, economic, combaterea criminalităţii organizate, rutieră. Anul trecut deficitul în poliţia Română s-a redus cu 4%, iar preconizările pentru anul acesta arată că deficitul va fi redus tot cu patru procente”, spune Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliţia Română.

Salariul unui poliţist debutant porneşte de la 3.000 de lei. Toţi candidaţii care s-au înscris la concurs vor trece lunile următoarele prin testări psihologice, probe sportive şi examen scris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri