3.000 de euro pentru o identitate nouă, europeană

Data publicării:
pasaport romania - mfax

Oamenii legii au descoperit o reţea care falsifica paşapoarte, cărţi de identitate şi permise de conducere şi le vindeau celor din Republica Moldova. Cu actele mincinoase, moldovenii ajungeau oriunde în Uniunea Europeană.

3.000 de euro pentru o identitate nouă, europeană. Atât cerea o reţea de falsificatori din România vecinilor de peste Prut care voiau să meargă fără probleme în Uniunea Europeană. Procurorii au făcut astăzi 20 de percheziţii în patru judeţe şi au găsit sute de cărţi de identitate, permise de conducere şi paşapoarte abia printate.

Falsificatorii foloseau identitatea românilor pentru a tipări acte false, pe care aplicau fotografiile cumpărătorilor din Republica Moldova.

Oamenii legii ştiu cum furau identităţile, dar încă nu vor să divulge secretul. Afacerea ilegală era foarte bănoasă: un paşaport era gata în cinci ore. Acum, însă, şi falsificatorii şi clienţii lor au probleme mari. Cu toţii pot primi pedepse grele cu închisoarea.

Procurorii au făcut astăzi 20 de percheziţii în Galaţi, Cluj, Satu Mare şi Maramureş, iar la final au dus 18 suspecţi în birourile Direcţiei Generale Anticorupţie din Bucureşti, pentru audieri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri