40 de medalii, la 14 ani. Povestea impresionantă a gimnastei care ar putea deveni noua Nadia

Data actualizării: Data publicării:
miruna gimnasta

Miruna, fetița care a ajuns campioană naţională a României la gimnastică aerobică, a povestit cum a ajuns la această performanță la emisiunea Jurnal pentru copii. A învăţat că este valoroasă de la Maria, asistentul maternal care o îngrijeşte de 8 ani. Tot ea a îndrumat-o spre acest sport.

Miruna Iordache, campioană naţională la gimnastică: Până acum am reuşit să ajung campioană naţională şi internaţională la individual feminim. La proba de grup, anul acesta am luat locul I.

Mariana Mezei, antrenoare: După nici un an a mers la prima competiţie unde a şi câştigat prima medalie în proba de trio de grup, iar acum o saptamână s-a finalizat selecţia pentru lotul naţional de juniori unde a avut punctajul cel mai mare.

Miruna a fost abandonată de mama ei imediat după naştere şi a ajuns în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Bucureşti. Apoi a avut mai mulţi asistenţi maternali. De 8 ani se află în grija soţilor Anton. Cu ei a învăţat ce înseamnă să ai o familie şi a descoperit pasiunea pentru gimnastică.

Marian Anton, asistent maternal: Nu mi se pare greu deloc să ajut un copil ca Miruna. Eu o susţin foarte mult..sper să nu o cicălesc prea mult.

Miruna: Am descoperit gimnastica..eram la ţară, nu avea ce să fac şi făceam roţi, lente..şi Maria şi Anton au văzut câtă energie am şi m-au dus la un club.

Mariana Mezei, antrenoare: Miruna, când a păşit la mine în sală, a venit cu tatăl de mână. Nu ştiam cine e domnul. Sunt o familie specială. Mi-au adus-o şi după primul antrenament am zis: tu treci la performanţă.

Pe Miruna am cunoscut-o în urmă cu un an, atunci când a devenit campioană naţională.

Maria Anton, asistent maternal: Munceşte foarte mult. Singură pleacă dimineaţa şi mi-e milă de ea, când plouă, ninge, ea pleacă la 7.30 de acasă şi ajunge la 7.30 acasă. De la şcoală merge direct la antrenament.

Miruna Iordache: Te-ai gândit să renunţi la gimnastică? O singură dată. Dar doar pentru o zi şi apoi am sunat antrenaoarea, să vin înapoi. Nu mai rezistam...nu mai făceam faţă . Am descis să pun punct. Dar m-am întors înapoi.

Mariana Mezei, antrenoare: Sportul a ajutat-o să cunoască oameni, să aibă încredere în ea.

Maria Anton, asistent maternal: Noi nu mergem la concursuri. Nu ne primeşte. A mers soţul meu şi când l-a văzut în sală a căzut şi i-am promis că nu mai mergem.

Maria Anton, asistent maternal- Am părinţi care spun: Doamna Anton, a strălucit Miruna! Plutea. Va daţi seama că plâng de bucurie.

Miruna Iordache: Când se cântă imnul mă simt bine că am reuşit să fac ceva pentru ţara noastră.

Fostul internaţional, Ciprian Marica a aflat povestea fetiţei ambiţioase şi...a încurajat-o să meargă mai departe.

Ciprian Marica: Mă bucur că Miruna face performanţă. Este o muncă în sine. Trebuie să fii pasionat, să îţi placă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri