42.000 de lei amendă pentru un patron care a împiedicat un control al Protecţiei Consumatorilor

Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015
Foto: Agerpres

Patronul terasei din Mamaia, care la sfârşitul săptămânii trecute a încercat să împiedice un control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, spărgându-şi un pahar în cap şi fiind dus ulterior la spital, a fost amendat luni cu suma de 42 de mii de lei, dintre care 30 de mii de lei a primit pentru că a împiedicat verificările, iar restul pentru deficienţele constatate, scrie News.ro.

lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015
Foto: Agerpres

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că luni comisarii au definitivat acţiunea de control de săptămâna trecută şi au stabilit sancţiunile. Astfel, patronul terasei din Mamaia care a provocat scandal joi după amiază, nu i-a lăsat pe comisari să intre în local pentru a face verificări şi şi-a spart un pahar în cap pentru a intimida echipele de control a primit o amendă de 42 de mii de lei, dintre care 30 de mii de lei a fost amenda pentru împiedicarea controlului, iar 12 mii de lei pentru deficienţele constatate.

De asemenea, a fost înaintată propunere de suspendare a activităţii terasei către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor. Acţiunea de control de joi după amiază ar fi trebuit finalizată vineri dimineaţa, dar a fost amânată pentru luni deoarece reprezentanţii societăţii nu au venit cu toate actele la sediul  Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat corespondentului News.ro, că reprezentanţii instituţiei au mers joi după amiază, într-un control la o terasă din Mamaia. Patronul şi soţia acestuia i-au agresat verbal pe comisarii CJPC şi nu le-au permis accesul în incintă. Mai mult, bărbatul şi-a spart un pahar în cap, încercând să intimideze echipele de control. Horia Constantinescu spune că a sunat la 112, iar la faţa locului şi-au făcut aparţia un echipaj de poliţie şi o ambulanţă.

Bărbatul rănit a fost dus la Spitalul Judeţean Constanţa, el revenind după ce a primit îngrijiri medicale.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au făcut apoi controlul în prezenţa echipajului de poliţie, ei descoperind 187 de kilograme de carne şi peşte, care erau fie expirate, fie neetichetate, întreaga cantitate urmând să fie distrusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri