5 milioane de euro în plus pentru terminarea unui stadion pe care Dăncilă l-a inclus în bilanțul Guvernului ca fiind finalizat

Data publicării:
stadion targu jiu

Un stadion care trebuia să fie gata în urmă cu doi ani şi nu a fost inaugurat nici acum va intra în... renovare. Deşi premierul Viorica Dăncilă a anunţat că arena din Târgu Jiu este gata, Ministerul Dezvoltării vrea să aloce încă cinci milioane de euro pentru a remedia mai multe probleme.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Finalizat doar pe hârtie, la stadionul din Târgu Jiu este nevoie de refacerea reţelelor electrice, de canalizare menajeră şi pluvială. În plus, mai trebuie făcută şi amenajarea exterioară.

Sunt problemele semnalate în nota de fundamentare a proiectului prin care Ministerul Dezvoltării va aloca alte cinci milioane de euro pentru finalizarea stadionului din Târgu Jiu. În plus, nici vechea instalaţie de încălzire a terenului nu mai funcţionează, pentru că a fost avariată în timpul lucrărilor.

Mihai Paraschiv, consilier local: Dacă cineva a greşit la partea de proiectare, în mod evident ar trebui să plătească. Dacă constructorul nu a efectuat lucrările conform proiectului iniţial, iar, la fel, trebuie să plătească, dar aceste lucrări trebuie făcute cât mai repede pentru că acest stadion începe să se degradeze dacă nu va intra în circuitul normal.

Degradarea pare să fi început deja, din moment ce săptămâna trecută a plouat prin acoperiş.

Dan Vîlceanu, deputat: Este anunţată finalizată lucrarea inclusiv în documentele Ministerului şi tot Ministerul mai alocă cinci milioane de euro ca să o finalizeze, nu?, ceea ce este absolut halucinant...

O altă problemă este legată de pista de atletism. În nota de fundamentare este specificat că trebuie refăcută, pentru că ar avea doar cinci culoare în loc de şase. Însă pista a fost refăcută în 2012, cu un cost de 150 de mii de euro, şi a fost omologată.

Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu: Din moment ce a fost omologată, cel mai sigur nu se va interveni asupra ei pentru că are deja şase culoare, corespunde normelor în vigoare.
Reporter: Deci are şase, nu cinci câte scrie?
Anamaria Ianc: Nu, sunt şase culoare.

Aşa s-a ajuns ca termenul de finalizare să fie amânat de patru ori.

Tânăr: Trăim în România. Nu trebuie să vă surprindă! Trebuia să se inaugureze când era Pandurii în liga întâi. Se face ditamai stadionul şi n-avem echipă în liga întâi.
Bărbat: Mi s-a părut o cheltuială excesivă, excesivă...

Ultimul termen avansat de autorităţile din Târgu Jiu este sfârşitul acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri