500 de sindicalişti de la Alro Slatina protestează miercuri la Bucureşti

Data publicării:
alro 1

Peste 500 de sindicalişti de la Alro Slatina vin miercuri în Bucureşti, unde pichetează sediul Curţii Constituţionale şi al Guvernului. Alţi protestatari se strâng, tot miercuri, în faţa sediului Prefecturii Olt. Oamenii se tem că vor rămâne fără loc de muncă, după ce fabrica de aluminiu îşi va restrânge activitatea. Conducerea spune că de vină este costul ridicat pe care trebuie să îl plătească pentru certificatele verzi.


Peste 1600 de salariaţi şi-ar putea pierde locul de muncă după ce conducerea uzinei a anunţat că nu mai poate sustine bugetul pe 2014 şi va închide o parte din operaţiunile companiei. Motivul principal ar fi pierderile uriaşe de anul trecut.


Problemele de la Slatina nu sunt noi. Încă de anul trecut, managerul Alro trăgea un semnal de alarmă asupra costurilor uriaşe pe care compania le are cu taxele de cogenerare şi certificatele verzi. Sindicaliştii au depus memorii la Guvern, Parlament, Preşedinţie şi au sesizat şi Curtea Constituţională, în speranţa că se vor găsi soluţii.


Combinatul din Slatina este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tone pe an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri