Teste online pentru cei care vor să ştie dacă sunt sau nu dependenţi de droguri

Data actualizării: Data publicării:
teste antidrog

Teste online pentru cei care vor să ştie dacă sunt sau nu dependenţi de droguri sau plante interzise. Agenţia Naţională Antidrog a lansat la Constanţa o platformă on line unde tinerii, consumatori sau nu de stupefiante, pot afla mai multe informații despre prevenire, riscuri și metode de tratament. Site-ul, infodrog.ro a fost realizat în totalitate de studenții Facultății de Matematică Informatică din cadrul Universității Ovidius.

teste antidrog

Platforma site-ului este împărțită în mai multe categorii pentru ca cei care îl accesează să aleagă informațiile pe care le caută. Este vorba de programe de tratament, prevenire, riscuri și consecințe și tipuri de droguri și efecte. Pe lângă aceste categorii, pe site este și un domeniu dedicat motivării, unde apar mai multe filmulețe cu mărturiile unor consumatori sau persoane care au reușit să scape de dependență.

„În momentul în care eu am început să consum etnobotanicile astea, eram dependent de metadonă, de heroină și de alte droguri. Psihicul meu nu mai suporta ideea de a mă opri brusc dintr-un consum. Era dependența fizică, psihică.”

Chestor Sorin Oprea, directorul Agenției Naționale Antidrog: „După analize atente s-a observat faptul că modul de informare și conștientizare a problematicii consumului de droguri trebuie să capete o altă dimensiune. ”
Tot pe noul site, oricine poate face un test de evaluare a riscului consumului de droguri, prin care oricine îşi poate da seama dacă este dependent sau nu de stupefiante.

Chestor Sorin Oprea, directorul Agenție Naționale Antidrog: „Fiecare dintre cei care doresc să acceseze și să completeze chestionarul respectiv într-un mod de anonimat absolut poate realiza cât de mult și cât de grav este nivelul la care a ajuns cu consumul.”

Psihologii spun că un astfel de test îi poate face pe consumatorii să apeleze din timp la ajutorul specialiștilor.

Noemi Verioti, psiholog: „Ulterior poate conduce la o decizie în a solicita ajutorul specializat. În momentul în care un test îți spune că ai o problemă măcar încerci să verifici dacă e adevărat sau nu.”

Site-ul a fost creat în întrgime de studenții Facultății de Matematică Informatică din cadrul Universității Ovidius, Constanța, în doar două săptămâni.

Conf.dr. Dragoș Zburlan, profesor Universitatea Ovidius Constanța: „Site-ul a fost realizat în perioada de practică a studenților. Împreună cu membrii echipei de la Agenția Antidorg au reușit să pună cap la cap informațiile în acest site.

La design-ul site-ului au contribuit și elevii liceului de arte din Constanța.

Roxana Strugar, elev Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța: „A trebuit să creem imagini pertinente fiecărui slogan. Mesajul meu a fost Tu ești cel care alege. Am încercat să mă axez pe partea pozitivă. ”

Cei care vor să afle mai multe informații despre prevenție, dar și despre efectele consumului de droguri pot accesa de astăzi site-ul www.infodrog.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...