600 de angajaţi ai Oltchim vor fi disponibilizați mâine

Data publicării:
angajati oltchim

Astăzi este ultima zi de muncă pentru cei peste 600 de angajaţi ai Oltchim, dar si pentru cei aproximativ 300 de angajaţi ai Arpechim.

După această dată, în termen de zece zile calendaristice, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, va verifica, înregistra şi prelucra dosarele de şomaj şi venit de completare ale persoanelor care-şi au domiciliul sau reşedinţa pe raza judeţului Vâlcea.

Persoanele disponibilizate vor beneficia de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare. Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de 6, 9 sau 12 luni, iar venitul de completare pe o perioadă de 12, 20, 22 sau 24 de luni, în funcţie de stagiul de cotizare la bugetul asigurărilor de şomaj, respectiv de vechimea în muncă.

Pe perioada acordării îndemnizaţiei de şomaj, disponibilizaţii vor beneficia lunar de o sumă egală cu media veniturilor pe ultimele 3 luni înainte de concediere, dar nu mai mult de 1.548 lei, salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care se face disponibilizarea. Această sumă stabilită iniţial va cuprinde indemnizaţia de şomaj plus venitul de completare.

După expirarea perioadei de acordare a indemnizaţie de şomaj, persoanele vor mai primi doar venitul de completare pe perioada prevăzută legal. Pentru a nu perturba activitatea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a întocmit un grafic de prezentare cu câte 50 de persoane pe zi. Astfel, salariaţii disponibilizaţi vor trebui să se prezinte la punctele de lucru ale AJOFM Vâlcea de care aparţin, în funcţie de domiciliu, conform programării pe care AJOFM Vâlcea a înaintat-o la compartimentul Resurse umane al Oltchim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri