715 salariaţi de la Oltchim intră în şomaj tehnic. Combinatul îşi reduce activitatea din lipsa materiilor prime şi a capitalului de lucru

Data publicării:
oltchim

715 salariaţi ai Compinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea intră de luni în şomaj tehnic, după ce s-a decis ca activitatea societăţii să fie redusă pentru o perioadă de două luni. În acest interval oamenii vor primi 80% din salariu.

Cei 715 angajaţi Oltchim vor intra în şomaj tehnic prin rotaţie şi vor primi o indemnizaţie compensatorie de 80% din salariul de bază. În plus, potrivit conducerii societăţii, programul de lucru va fi redus de la cinci la patru zile pe săptămână pentru angajaţii aparţinând Diviziei Petrochimice a Oltchim de la Bradu.

Reducerea activităţii este cauzată de lipsa de materii prime, de capitalul de lucru şi de funcţionarea la capacitate redusă a unor instalaţii.

În prezent, combinatul funcţionează la 27% din capacitate.

Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în procedură de insolvenţă din ianuarie 2013 şi era propus pentru a fi privatizat până în luna iunie a acestui an, aceasta fiind una dintre cererile cuprinse în acordul cu FMI finalizat luna trecută. Numeroase proteste au avut loc pe fondul crizei cu care se confruntă combinatul, însă până în prezent nu au apărut soluţiile menite să îl readucă pe linia de plutire.

Pe aceeaşi temă:

Contractele păguboase, regulă la companiile de stat. Cum au decăzut Hidroelectrica, Oltchim şi CFR Marfă

Varujan Vosganian: Din 2010, Oltchim plăteşte salariaţi care vopsesc borduri şi pun chenare la geamuri

Istoria unui eşec. Oltchim are pierderi de aproape 400 de milioane de lei

Discuţii despre viitorul Oltchim. Vosganian: „Mă încăpăţânez să salvez combinatul, dar nu o pot face singur”

 

 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri