8.000 de semnături pentru petiția CNA „Interesul public mai presus de gustul publicului”

Data publicării:
cna 20sigle-46729

În 23 ianuarie 2013, Consiliul Național al Audiovizualului a lansat petiția „Interesul public mai presus de gustul publicului” care are scopul de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio.

Textul petiției

„CNA lansează petiţia online Interesul public mai presus de gustul publicului.

Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă.

Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat.

Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.

Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online!

Valul din ce în ce mai mare de mizerie propagat prin televiziuni poate zdrobi valorile națiunii.

Încurajarea promiscuității, a alcoolismului și infidelității, a violenței și vulgarității, promovarea caracterelor murdare și a lipsei de încredere în oameni trebuie să fie oprite dacă vrem ca viitorul copiilor noștri să nu fie stigmatizat irecuperabil de aceste vicii”.

În șapte zile, 8.000 de persoane au semnat petiția pe site-urile petitieonline.com, petitieonline.ro sau yousign.org.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri