Încă o zi devine sărbătoare naţională

Data actualizării: Data publicării:
steagul romaniei drapel romania

Proiectul de lege al deputatului PNL Daniel Budurescu, prin care devine zi de sărbătoare naţională ziua de 9 Mai a trecut, luni, de Senat, prin adoptare tacită, informează News.ro.

steagul romaniei drapel romania

Proiectul de lege primise raport favorabil, fără amendamente, din partea Comisiei de cultură a Senatului. Iniţiativa lui Daniel Budurescu urmează să fie trimisă Camerei Deputaţilor, care este forul decizional în acest caz.

În expunerea de motive, Budurescu aminteşte faptul că 9 mai 1877 este o zi de importanţă crucială pentru istoria România, data la care Principatele Române şi-au declarat independenţa şi care ar trebui sărbătorită cu mai multă deferenţă.

”Adunarea Deputaţilor şi Senatul, cele două camere care alcătuiau Reprezentanţa Naţională (Parlamentul), au votat şi au aprobat în şedinţa publică din 9 mai 1877 moţiunea prin care a fost proclamată indepenenţa de stat a României. Răspunderea pentru declararea independenţei, când niciuna dintre puterile europene nu a dorit independenţa României, a fost asumată de Parlament, într-o lecţie a istoriei care nu trebuie uitată”,  a argumentat Budurescu în expunerea de motive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri