A abandonat şcoala în clasa a şasea şi acum a intrat la Medicină cu 9.40

Data publicării:
studenta

O tânără din Vaslui, care nu s-a lăsat învinsă de sărăcie, îşi trăieşte visul. A abandonat şcoala în clasa a şasea, pentru că familia ei nu mai avea bani, însă a reluat-o după trei ani, iar acum este printre primii studenţi admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Cu ambiţie şi încredere. Aşa a pornit Paraschiva, o tânără de 25 de ani, pe calea spre visul ei. Vine dintr-un sat sărac din judeţul Vaslui, iar povestea ei a impresionat o ţară întreagă. Din cauza neajunsurilor din familie, a abandonat şcoala la 14 ani.

Paraschiva Apostol - studentă la Facultatea de Medicină, Iaşi: „M-am înscris din nou la şcoală după trei ani. Şi de atunci m-am luptat, aşa, cu mine şi am reuşit acum să îmi îndeplinesc visul”.

Paraschiv Mihai - preot paroh Parpaniţa, Vaslui: „Capacitatea ei intelectuală este îmbinată cu voinţa şi cu ambiţia ei. Este uimitor să vezi un copil care a abandonat şcoala trei ani de zile şi care de la clasa a VI-a la zi ajunge la UMF la zi”.

Tânăra spune că nu ar fi reuşit dacă nu ar fi fost ajutată de preotul din sat şi de doi profesori care îi pregătesc gratuit pe candidaţii la Medicină. Nu s-a descurajat nici când a picat prima dată Bacalaureatul şi nici anul trecut când nu a intrat la facultate. Rezultatul: anul acesta a fost admisă cu media 9,40. Atunci, tânăra a fost premiată de dascălii care au meditat-o, moment în care echipa Digi24 a fost alături de ea.

Paraschiva Apostol - studentă la Facultatea de Medicină, Iaşi: „Au fost momente în care spuneam că nu învăţ suficient şi trebuie să dau tot ce pot. Dar nu au fost momente în care să spun nu mai pot, nu mai vreau, e prea greu pentru mine”.

Paraschiva a lucrat la spaţii verzi timp de doi ani şi a lăsat halatul verde pentru unul alb.

Paraschiv Mihai - preot paroh la Parpaniţa, Vaslui: „Am văzut potenţialul. Am citit poezia lui Arghezi - Testament şi cred că li se potriveşte foarte bine: „Din bube, mucegaiuri şi noroi, iscat-am frumuseţi şi chipuri noi". Cam asta e povestea în versuri a Paraschivei.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri