A. Hausvater: Peste 50% dintre emigranţii români trăiesc în condiţii disperate. Dar nu au curajul să se întoarcă

Data actualizării: Data publicării:
hausvater

România a devenit o ţară de emigraţie teribilă, iar acest fenomen este unul de o tristeţe la fel de teribilă, spune regizorul Alexander Hausvater, la Digi24.

Invitat la Imparţial, regizorul a vorbit despre România, despre români, despre cum ar fi normal să simţim Anul Centenarului, despre emigraţie, proteste şi referendumul pentru familie.

E un fenomen recent de o tristeţe teribilă. România a devenit o ţară de emigraţie teribilă. Ce nu se ştie e că un procentaj mare, peste 50% de emigranţi români plecaţi din România, trăiesc în condiţii disperate, mult mai rău decât aici. Dar nu au curajul să se întoarcă, pentru că ar fi semn de eşec total.

Aşa că plecarea dintr-o ţară în alta fără visul american, adică omul care pleacă să scape de România niciodată nu-şi va realiza visul american. Emigraţia clasică era să mergi în America, să construieşti o societate fără războaie, violenţă sau corupţie, adică nu era o fugă de, ci o fugă spre. Atâta timp cât tânărul nu înţelege că dacă fugi spre mai mulţi bani nu vei putea să te realizezi.... trebuie să ai un scop mai înalt decât banii”, a vorbit regizorul.

Intervenţia integrală în reportajul video

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri