A mers până la Strasbourg în scaun cu rotile pentru a atrage atenția asupra modului în care sunt tratate persoanele cu dizabilități în România

Data publicării:
vasile stoica2

  

Vasile Stoica mers 1.900 de kilometri în scaunul cu rotile, prin șase ţări. A mers până la Strasburg ca să depună la Parlamentul European şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului o scrisoare a persoanelor cu dizabilități din România, care reclamă că autorităţile nu respectă reglementările europene care le obligă să creeze rampe de acces.

Cea mai mare provocare a fost să treacă de potecile abrupte din Munții Pădurea Neagră.

Reporter: Celor care ar spune nu se poate, tu ce le-ai spune?

Vasile Stoica: Le-aș spune să vină cu mine să vadă, totul este posibil, totul e să ai încredere în tine și în forțele proprii.

De când se știe, Vasile Stoica și-a dorit să călătorească. S-a născut cu handicap şi din această cauză a fost izolat în casă foarte mulţi ani.

Vasile Stoica: „Atunci în momentul în care am primit căruciorul a fost dorința aceea de a vedea cât mai mult”.

„Europa fara bariere” este denumirea proiectului pe care tocmai l-am efectuat. Proiectul consta in a realiza un ultra...

Posted by Stoica Vasile on Tuesday, August 4, 2015

Bărbatul aşteaptă acum un răspuns de la autorităţile europene. Şi speră că cele din ţară vor înţelege, în sfârşit, că persoanele cu dizabilităţi au dreptul la o viaţă normală.

Citiți și Sacrificiu pentru performanță: Vasile Stoica, mii de kilometri, prin 12 ţări, în scaunul rulant

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri