A murit profesorul Marin Burlea, „medicul preferat al copiilor”

Data actualizării: Data publicării:
marin burlea

Cunoscutul medic ieşean Marin Burlea a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 69 de ani. El era internat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Medicul a fost personajul unui episod al campaniei Digi24 „Pacient în România” și a fost portretizat ca „medicul preferat al copiilor”.

„Dumnezeu să te odihnească, tata! A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Institutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, a anunțat Anamaria Ciubară, fiica medicului.

La finalul anului 2017, profesorul Marin Burlea și echipa de la Spitalul de Pediatrie din Iași au reuşit să se lupte cu ceva ce părea imposibil. Au salvat cu ciocolată viața unui copil de 4 ani care cântărea doar 7 kilograme, cât are un bebeluș de 9 luni. Cel mic a ajuns în grija lor cu o gravă afecţiune a sistemului digestiv.

Într-un material al campaniei „Pacient în România”, de la Digi24, medicul Marin Burlea a fost portretizat ca fiind „preferatul copiilor bolnavi”, asta și pentru că avea un tratament alternativ” și era căutat de fiecare dată când apăreau probleme dificile la copiii din țară. 

Urmăriți materialul dedicat medicului Marin Burlea mai jos:

Profesorul Marin Burlea a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași și din 1990 a creat în spital mai multe subspecialități. A ocupat și funcția de senator, în perioada 2012-2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri