Tânărul ars în incendiul din Piatra Neamț a murit în ziua în care împlinea 28 de ani

Data actualizării: Data publicării:
transfer belgia
Niciun spital din ţară nu s-a încumetat să preia cazul tânărului rănit în explozia urmată de un incendiu, produsă la Piatra Neamţ. Tânătul a fost transferat în Belgia. FOTO: Digi24

Tânărul de 28 de ani care a fost ars în explozia din Piatra Neamţ a murit astăzi. El a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia.

Bărbatul, care împlinea astăzi 28 de ani, a suferit arsuri pe 70% din corp, inclusiv în zona capului. El a ajuns în Belgia cu două bacterii contractate în România. 

Medicul român care l-a tratat era optimist după prima intervenție chirurgicală, care a a avut loc luni, dar după a doua operație, a constat că starea tânărului s-a înrăutățit.

„Sunt mai multe organe, este inima, este plămânul, este rinichiul... care se ţin mână de mână. Şi fiecare a început să slăbească. Şi în pofida a tot ce a avut şi credeţi-mă că am ajuns toţi aici să îl iubim şi să avem grijă de el, nu a mers... S-au adunat prea multe pentru corpul lui, organismul lui nu a mai rezistat. Au fost şi infecţiile, şi şocul hipovolemic, şi transportul, şi suprafaţa, şi profunzimea... A fost o înşiruire nefericită de evenimente care a adus la sfârşitul acesta”, a declarat medicul Ciprian Isacu pentru Digi24.

Anunțul morții bărbatului a venit chiar în momentul în care la Ministerul Sănătății se desfășoară o întâlnire între ministrul Sorina Pintea și supraviețuitori ai tragediei din Colectiv, care i-au cerut ministrului protocoale care să simplifice transferul marilor arși la centre din străinătate. Cu atât mai mult cu cât transferul lui Alexandru Gabriel, tânărul din Neamț, s-a făcut abia după ce au fost făcute plăți în avans, deoarece România nu-și achitase facturile în cazul altor români tratați în acest spital.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri