A treia noapte de pelerinaj la moaștele Sfântului Dumitru

Data publicării:
pelerinaj sf dumitru

Orele s-au scurs greu pentru credincioșii care au venit azi-noapte în zona Mitropoliei, cu speranța de a ajunge să se roage la moaștele Sfântului Dumitru. Așteptarea a fost lungă, o persoană ajungând să stea și opt ore la coada care a ajuns până la Parcul Carol din București, pe o porțiune de doi kilometri.

Orele lungi de asteptare au slăbit rezistența multor pelerini, așa că medicii s-au grăbit să le acorde îngrijiri medicale.

„De când a început pelerinajul am avut 350 de cazuri. Persoanele nu au avut probleme foarte mari. În general, din cauză că nu şi-au luat tratamentul la timp, au venit necorespunzător îmbrăcaţi şi au stat destul de multe ore la rând”, spune Lăcrămioara Raiciu, voluntar la Crucea Roşie.

Pentru a-i ajuta pe oameni să-şi încheie cu bine această misiune, de a ajunge la racla cu moaștele Sfântului Dumitru, voluntarii de la Crucea Roşie au împărţit 200 de litri de ceai în toate cele trei zile ale praznicului. Pelerinajul la Patriarhia Română va continua până marţi, 29 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri