Video Abator clandestin în centrul Bucureștiului. Proprietarul a devenit agresiv cu jurnaliștii

Data actualizării: Data publicării:
proprietar-porci-abator-clandestin-bucuresti

Abator clandestin, şobolani şi focar de infecţie, la doi pași de centrul Capitalei. Printre case şi în apropiere de o grădiniță, sunt crescuți și uciși „tradițional” peste 30 de porci, în condiții mizerabile. Grav e că unii cumpără această carne pentru masa de Crăciun. Animalele sunt înghesuite într-o baie dezafectată, iar singura dată când văd lumina zilei este atunci când sunt sacrificate, pe un maidan sufocat de gunoaie și pe care colcăie șobolanii. Totul vine la pachet cu un aer greu de respirat pentru localnici. Vecinii au cerut disperaţi o soluţie, dar autorităţile ridică din umeri: este proprietate privată. În lipsa unor sancţiuni, proprietarul le oferă vecinilor bonus și un spectacol la fel de amar.

Vecin păgubit: Să vă arăt unde trăiesc porcii, ca și noi. Deschid geamul acesta și vedeți ce miros infernal există?

Proprietar porci: Pleacă (înjuratură) de acolo!

Vecin păgubit: Acesta este vecinul nostru care crește porcii. Are cred 30 de porci înăuntru în acest coteț, este infernal.

Cu un astfel de comportament, vecinii omului spun că nu au găsit o cale de a se înțelege. Ba mai mult, la doar câteva clipe distanță, bărbatul care este acuzat că are peste 30 de porci înghesuiți într-o fostă baie, s-a urcat pe cocină pentru a-i stropi pe vecini cu apă.

Reporter: De ce vă comportați în felul acesta?

Proprietar porci: Și dacă ce? Ce căutați aici? Ce? Filmați la mine în curte? (înjurătură) O să vând porcii și am terminat!

Reporter: Câți porci mai aveți?

Proprietar porci: 2! Și (înjurătură) vrei să arăt? DSV-ul a fost aici! Uite actul colea!

Reporter: Ce v-au spus?

Proprietar porci: Am act! Certificat de sănătate pentru porci. Da! Mi-au spus că funcționez legal. Funcționez legal, am tot ce trebuie!

Vecinii sunt îngroziți. Porcii sunt crescuți la nici 3 kilometri de centrul Capitalei și la 10 metri de o grădiniță privată.

Radu Constantin, vecin: „Acum 4 sau 5 zile a tăiat un porc de vreo 300 de kilograme. A făcut o baie de sânge în toată curtea și pe toată strada. E o scenă apocaliptică. Așa ceva în Bucureștiul lui 2020, nu se poate.”

Nici drumul către autorități nu a venit cu o soluţie imediată.

Radu Constantin, vecin: „Am făcut reclamații la Poliția Capitalei, Locală, de sector, DSV, am făcut reclamație la DSP, nu mai știu unde să ne ducem și ce să facem. În prezent suntem în instanță. Amenzile sunt destul de mici dar sunt multe. Per total cred că se apropie de un miliard de lei vechi, bani pe care nu i-a plătit niciodată.”

Ovidiu Zvorișteanu, directorul DSV: „Din anul 2010,, pe teritoriul municipiului București se interzice creșterea sau întreținerea a animalelor și păsărilor pentru consum. DSV a făcut controale în 2018, mai multe deplasări. Din păcate, legislația nu permite accesul pe teritoriul proprietarului sau proprietate privată fără acordul proprietarului. De cele mai multe ori colegii mei au făcut deplasări în van. Proprietarul ori nu a răspuns ori nu a permis accesul pe proprietate.”

Oamenii trăiesc un coşmar şi sunt nevoiţi să îşi ia măsuri de precauție.

Pavel Rus, vecin: „E groaznic! Vara nu poți să deschizi geamul plus muște, șobolani. Eu în fiecare lună cumpăr otravă pentru șobolani și pun în curte.”

Ultima speranță de a scăpa de porcii vecinului și-au pus-o în judecători. Spun că doar așa bărbatul ar putea fi silit să renunțe la a mai crește animale sub balcoanele lor.

Redactor web: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri