Acordul cu FMI, în pericol. Cristian Pârvulescu: Danemarca este cea mai fericită țară din lume pentru că are taxe și impozite mari

Data publicării:
parvulescu1

Acest lucru ar putea pune în pericol, potrivit analiştilor, întregul acord cu Fondul. La rândul lor, oamenii de afaceri spun că Executivul are la îndemână o altă soluţie pentru a compensa pierderea acestor venituri, şi anume - reducerea evaziunii fiscale. 

Chiar dacă şi-a exprimat de la început speranţa că misiunea va fi una de succes, Traian Băsescu a avertizat FMI că nu va fi de acord cu scrisoarea de intenţie negociată, dacă aceasta va cuprinde şi de această dată acciza suplimentară pentru combustibil.

„Responsabilitatea este a Guvernului şi a dumneavoastră, dar o asemenea taxă nu va fi susţinută, public, de către mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluţie rezonabilă. Nu blochez decizia dintre dumneavoastră şi Guvern, de data aceasta, dar nu îmi cereţi să semnez aceste negocieri!”, a spus Traian Băsescu. 

Președintele de onoare al Asociației Pro Democrația, Cristian Pârvulescu, spune că un stat puternic se construiește prin taxe și impozite mari.

Urmarea introducerii acestei accize ar fi un stat puternic, spre exemplu, care nu ar avea situații cum a fost cea de luni. Un stat puternic costă. Un stat care asigură un nivel de trai decent cetățenilor săi costă. Și costă din taxe și impozite. Dacă Europa este exemplară pentru nivelul de trai este pentru că are aceste politici. Dacă țara cea mai fericită din lume se numește Danemarca este pentru că are taxe și impozite mari care asigură tuturor o viață decentă. Acolo, cetățenii și le asumă. La noi, statul se atacă în cor, ca fiind un dușman, în condițiile în care avem unul dintre cele mai slabe state din Europa și poate din lume”, a spus Cristian Pârvulescu.

Traian Băsescu nu are marjă mare de manevră. Trebuie să atace Guvernul și are numai câteva luni la dispoziție. Ca atare, folosește armele pe care le are la dispoziție pentru a scădea puterea Guvernului. (...) Acordul cu FMI va trebui rediscutat și vor trebui să inventeze alte lucruri. Traian Băsescu se va lăuda cu o victorie în numele economiei de piață și, în felul acesta, lucrurile vor redemara, speră domnia sa, pentru echipa pe care o susține”, a mai afirmat analistul politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri