Activitatea care oferă mai multe şanse la angajare

Data publicării:
interviu de angajare_GettyImages-1983225

Au trecut trei ani de când legea voluntariatului a intrat în vigoare, dar în continuare este o necunoscută pentru mulţi tineri. O treime dintre aceştia nu cunosc avantajele activităţilor voluntare. Chiar dacă astfel de acţiuni ar putea însemna prima cărămidă în cariera lor profesională, unii tineri nici nu se gândesc să treacă prin această etapă.

Nu sunt puțini tinerii care nu au auzit despre legea voluntariatului, care este în vigoare încă din 2014. Potrivit unui studiu, o treime din tinerii din ţara noastră nu ştiu ce prevede actul normativ, care a fost făcut tocmai pentru a le sări în ajutor absolvenţilor care nu au deloc experienţa mult cerută de angajatori. Scuze sunt multe...

„Timpul nu mai îmi permite să fac şi altceva. Abia apuc să îmi fac treburile de acasă... Aş vrea să fac, dar nu îmi permite timpul.”

Gabriel Chicioreanu, consultant în carieră: „Le este mai comod să stea acasă sau să iasă cu prietenii la un suc sau la o cafea decât să fie implicaţi. Şi se trezesc că au terminat cei 4-5-6 ani de facultate şi se gândesc de ce nu mă angajează o companie din România.”

Andreea are 27 de ani şi a renunţat la slujba de contabilă pentru că a vrut să lucreze în domeniul de recrutare. A început prin voluntariat timp de 3 luni, iar de jumătate de an este angajată cu acte în regulă la o companie de profil.

Andreea Samoilă, specialist în recrutare: „Am considerat că este oportunitatea perfectă, astfel încât să prind o experienţă în domeniu şi să pot profesa mai departe. Am avut încredere în forţele mele proprii şi am considerat că aşa pot merge mai departe.”

Voluntariatul este un prim pas pentru o carieră de succes - o spun atât specialiştii, cât şi angajatorii.

Leonard Rizoiu, angajator: „Balanţa clar înclină spre cel care a avut programe de voluntariat pentru că noi căutăm foarte mult candidaţi cu potenţial, căutăm candidaţi care îşi doresc, care vor să facă ceva.”

Potrivit legii, activitatea de voluntariat este considerată experienţă profesională, iar companiile pot oferi cursuri de instruire şi formare profesională pentru ca tinerii să fie bine pregătiţi în momentul în care vor candida pentru un post cu normă întreagă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri