Acuzații de malpraxis, după moartea unui bebeluș la numai o zi după naștere

Data publicării:
botosani spital

Pacienta de 35 de ani a ajuns vineri la Spitalul Judeţean Botoşani şi a fost pregătită pentru o naştere pe cale naturală. Soţul ei, care se afla la serviciu, a ajuns la maternitate câteva ore mai târziu, după ce familia l-a sunat şi i-a spus că femeia a ajuns să fie operată deja de două ori şi e în stare gravă.

Am găsit-o în comă. Mi-a zis doamna doctoriţă Oprişan că nu ştie dacă mai scapă de a treia operaţie .A rugat-o să îi facă cezariană, că nu mai rezistă, nu mai poate”, spune Dumitru Profir, soţul pacientei.

În cele din urmă, copilul venit pe lume prin cezariană a murit după doar o zi.

A venit o asistentă şi mi-a arătat copilul, că este într-o stare critică. Nu mi-a spus nimeni de ce. Nu mi-a dat nimeni niciun răspuns. N-am aşteptat nouă luni împreună ca să mă duc cu sicriul să iau de la maternitate copilul”, spune Dumitru Profir.

Reprezentaţii spitalului susţin că medicii implicaţi în acest caz au respectat protocolul. În orice caz, au demarat o anchetă.

„Eu am discutat cu tatăl, celălalt copil este născut tot cu acelaşi doctor, au fost foarte mulţumiţi. Aş vrea ca părerea şi opinia generală să fie a unor specialişti”, spune Angela Ţurcanu, directorul medical al Spitalului Judeţean Botoşani.

Şi poliţiştii au fost sesizaţi în acest caz.

Au fost întocmite acte procedurale, urmând însă să propunem o soluţie în funcţie de administrarea unui probatoriu complex. Mă refer în primul rând la efectuarea necropsiei, probatoriu care se va încheia cu expertize medico-legale şi medicale”, spune Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Pacienta a suferit până la urmă, în total, nu mai puţin de patru intervenţii chirurgicale. Ea este internată în continuare la Terapie Intensivă, dar medicii spun că starea ei este stabilă. În schimb, nu va mai putea avea copii vreodată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri