Video Acuzații de malpraxis la Spitalul Municipal Mangalia. Un tânăr de 25 de ani a murit din cauza unei operații amânate

Data actualizării: Data publicării:
Pat gol într-un spital
3 din 10 spitale din țară mai au bani doar pentru salarii, nu și pentru tratarea pacienților. Foto: Profimedia Images

Un tânăr de 25 de ani din Mangalia a murit de peritonită, după ce medicul care ar fi trebuit să-l opereze ar fi amânat operația, pe motiv că nu are timp, susține familia pacientului. 

 

Bărbatul s-a simțit rău pe 17 decembrie și s-a prezentat la Spitalul Municipal din Mangalia, unde i s-a pus inițial diagnosticul de enterocolită. A primit o rețetă și a fost trimis acasă. Pentru că se simțea în continuare foarte rău, el s-a întors în aceeași zi la unitatea spitalicească, unde medicii i-au spus că are pietre la rinichi. Pentru a doua oară a primit o rețetă și a fost trimis acasă.

Trei zile mai târziu, bărbatul s-a internat în spital, unde un medic chirurg i-a pus diagnosticul de apendicită, însă nu l-a operat. La insistențele familiei, a fost transferat în cele din urmă la Spitalul Județean Constanța după șase zile. Acolo i s-au făcut analize și a fost băgat în operație, dar medicii au spus că a venit prea târziu, când starea lui de sănătate s-a agravat. Părinții tânărului intenționează să-i dea în judecată pe medicii de la Spitalul Municipal Mangalia.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri