Sari la conținut

Adolescent înjunghiat pentru că mânca semințe în autobuz. Agresorul a fost reținut

Un adolescent a fost înjunghiat, duminică, într-un autobuz din Iaşi. Martorii spun că băiatul de 14 ani arunca pe jos coji de seminţe şi făcea gălăgie. Un bărbat i-a atras atenţia şi s-a enervat foarte tare atunci când copilul i-a răspuns obraznic. A scos un obiect ascuțit şi l-a înjunghiat la doar câţiva centimetri de inimă.

Actualizare 13:25. Bărbatul din Iaşi care l-a înjunghiat pe adolescent a fost reţinut pentru 24 de ore, în timp ce victima a fost operată la spitalul de copii din municipiu. Medicii susţin că obiectul ascuţit i-a provocat adolescentului o plagă în zona pieptului, la câţiva centimetri de inimă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Anca Vâjiac, a declarat potrivit News.ro că bărbatul are 46 de ani, iar în urma audierilor a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire ilegale de obiecte periculoase.

„La un moment dat, suspectul a scos un fel de briceag, care era ataşat la setul de chei, şi l-ar fi înţepat pe tânăr”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Starea adolescentului în urma operației este stabilă, în condițiile în care a suferit o plagă în zona pieptului, la câţiva centimetri de inimă.


Era în autobuz, mânca niște semințe și i-a spus vărul meu așa: De ce te uiți așa la mine? I-o spus: Păi de ce faci mizerie în autobuz? Și vărul meu a spus: lasă că fac curățenie. Și ăla a spus: da ce, vrei să îți iau șapca din cap și să-ți fac eu curat? Și vărul meu a spus: Da, dacă ești smecher. Și a scos cuțitul din buzunar și i l-o băgat aici într-o parte”, a povestit Cosmin Iancu, vărul victimei.

Șoferul a blocat uşile autobuzului şi a sunat imediat la 112. O ambulanță l-a transportat pe copil la spital.

„A fost stabilizat, s-au făcut investigații imagistice și a intrat în blocul operator. Prezintă o plagă înjunghiată așa cum am spus la nivelul toracelui anterior pe partea stângă în imediata vechinătate a cordului, a vârfului inimii. Sigur că este în pericol. A fost un caz cu risc”, a declarat dr. Tamara Solange-Roșu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.

Agresorul a fost audiat iar pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe. Poliţiştii vor stabili încadrarea faptei în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie victima.