Aeroportul din Suceava a fost redeschis

Data publicării:
aeroportul suceava foto facebook

Primii care au testat noua pistă au fost piloţii unor avioane ultrauşoare.

Gabi Andrei, preşedinte Aeroclubul Suceava: Nici nu simţi când decolezi sau când aterizezi cu avionul. Flexibilă, permite un trafic mai intens ceea ce este foarte bine pentru zona Bucovinei, pentru Suceava şi toate judeţele din jur.

Zborurile de pasageri mai au de aşteptat însă. Prima cursă dus-întors Suceava - Bucureşti e programată pentru 12 noiembrie. Conducerea aeroportului speră să semneze cât mai curând şi contracte pentru zboruri internaţionale.

Ioan Măriuţa, directorul Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava: Pe site-ul aeroportului am pus un chestionar prin care întrebam vizitatorii ce destinaţii preferă, am efectuat şi un studiu de marketing. Londra, Paris, Roma şi Barcelona sunt primele patru destinaţii pe care le preferă oamenii.

„Spre Italia ne interesează că avem copii acolo şi-i şi aşteptăm şi să mergem la ei.

Avem copii în afară, pot să vină mai aproape de casă la aeroport aici în Suceava, nu ne mai ducem la Bacău sau Iaşi”, spun sucevenii.

Modernizarea aeroportului din Suceava a costat 100 de milioane de lei, bani europeni. Până la începerea lucrărilor, 25.000 de pasageri ajungeau anual pe Aeroportul din Suceava. Numărul ar trebui să crească de opt ori, în următorii doi ani, potrivit estimărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri