Aglomerația din vămi, coșmarul românilor din străinătate

Data publicării:
aglomeratie vama

Românilor stabiliți în străinătate care au venit în ţară să stea de Paşte cu rudele şi prietenii le este greu să mai plece. La propriu. Este aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei de vest. Cel mai aglomerat era la Cenad, în judeţul Timiş. Un român stabilit în Marea Britanie spunea că trei ore trebuie să aştepte acolo ca să treagă graniţa spre Occident.

Avem trei ore de când stăm în vamă. E o singură coloană. Mai sunt în faţa noastră încă 60 de maşini şi coloana din spate cuprinde mai mult de 12 sau 15 kilometri. Suntem cu copiii, nu au unde să facă absolut nimic. Mai avem cel puţin 24 de ore de condus. Ne-am rezervat undeva să ajungem, trebuia să ajungem pe la 11:30 la noapte şi noi nu avem cum să ajungem. Nu e decât un vameş care stă şi ne controlează pe toţi!”, spune Raul, român stabilit în Marea Britanie.

Aglomerație e și la Nădlac.

Am fost la Deva, la părinţi, pentru a petrece Paştele. Lucrez în Germania şi am stat doar trei zile acasă, pentru că marţi trebuie să fiu la serviciu”, a spus un bărbat care aştepta în coloana formată pe autostradă, în Vama Nădlac II.

La Nădlac II, timpii de aşteptare, potrivit aplicaţiei de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, ajung până la 90 de minute, însă unii şoferi au spus că au aşteptat chiar şi două ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, pe sensul de ieşire din ţară au fost deschise nouă artere la Nădlac II. Se va putea lucra la această capacitate până la ora 23.00, când va fi ridicată interdicţia impusă de Ungaria pentru circulaţia automarfarelor, astfel că două artere vor fi rezervate transportului de mărfuri.

Personalul a fost suplimentat în toate punctele de frontieră. Pentru că la Nădlac II se aşteaptă mult, le recomandăm şoferilor să se îndrepte spre Nădlac I, Turnu şi Vărşand, unde nu este la fel de aglomerat”, a spus Mihaela Leş.

Vineri, ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost în control la Nădlac II, pentru a se asigura că nu se formează cozi la intrarea în ţară în condiţiile în care veneau românii acasă de sărbători, iar verificarea documentelor se făcea pe zece artere, astfel că nu au fost înregistraţi timpi de aşteptare.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri