Aglomerație în vulcanizări. Speriați de avertizările de ninsoare, șoferii stau ore întregi la cozi pentru a-și schimba anvelopele

Data publicării:
cauciuciucuri de iarna getty
Foto: GettyImages

Speriaţi de zăpada care s-a aşternut pe multe drumuri din ţară, sute de şoferi din Cluj-Napoca au trecut astăzi pragul atelierelor de vulcanizare.

„Am neglijat lucru ăsta, în ultima vreme nu am simţit nevoia. Nu a fost nevoie drumurile au fost uscate şi, ca toată lumea, am ajuns la coadă.

Fiecare are job şi nu avem timp. A fost şi vremea foarte frumoasă şi am sperat că nu vine iarna anul asta”m spun șoferii clujeni.

Angajaţii vulcanizărilor îi sfătuiesc pe şoferi să nu aştepte zăpada pentru înlocuirea cauciucurilor.

„O anvelopă de iarnă nu se schimbă numai în momentul în care vine zăpada, se schimbă de la șapte grade Celsius în jos pentru că o anvelopă de vară se întăreşte şi nu mai poate conduce”, spune un angajat al unui service auto.

Mecanicii spun că şoferii care nu s-au grăbit, trebuie să stea acum la coadă.

Alexandru Crişan, administrator service auto: Și două ore jumătate se aşteaptă pentru că sunt multe maşini. Lucrăm la capacitate maximă şi am mărit programul de lucru pentru ca să putem să mulţumim pe toată lumea.

Aglomeraţie este şi la vulcanizările din Focşani.

„A venit, a venit de vreo trei zile lumea, încontinuu, de când a început vremea...”, spune un angajat al unui service.

„Condiţiile sunt chiar nefavorabile, nu se circulă chiar bine, am venit să echipăm maşina”, spune un șofer.

Poliţiştii anunţă deja controale în trafic.

Carmen Jucan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă şi polei. De asemenea, autovehiculele cu greutate de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante

Şoferii care nu şi-au echipat maşinile de iarnă riscă între 9 şi 20 de puncte de amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri