Precizări și sfaturi de la Metrorex

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie metrou victoriei fb - floriana laura taitis

Metrorex vine cu explicații în urma știrilor din ultimele zile privind aglomerația din stațiile de metrou. La orele de vârf trenurile circulă din trei în trei minute, iar oficialii companiei spun că încearcă să evite sosirea simultană a trenurilor în stațiile cu trafic mare de călători. Metrorex are și un sfat pentru călători: să deschidă geamurile, dacă instalația de ventilație nu mai face față.

aglomeratie metrou victoriei fb - floriana laura taitis

La orele de vârf sunt 60 de trenuri în circulație pe toată rețeaua de metrou. Iar pe Magistrala 2, care transportă aproape jumătate din numărul zilnic de călători, sunt 22 de trenuri în circulație la orele cu cel mai mare aflux de călători. Tot pe această magistrală, trenurile circulă la un interval de trei minute.

Metrorex spune că a luat măsuri pentru a asigura transferul călătorilor „în condiţii de siguranţă şi confort”: „evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor”.

Oficialii Metrorex mai spun că instalația de ventilație din trenuri funcționează la capacitate maximă, dar că oamenii pot deschide și geamurile, „pentru o mai bună aerisire a vagoanelor”.

Precizările Metrorex vin după ce numeroși călători s-au plâns de înghesuială și de faptul că trenurile întârzie sau stau minute bune în stație sau între stații.

Ieri, din cauza aglomerației, trei persoane au leșinat și au avut nevoie de intervenția medicilor în trei stații diferite. Acest lucru a dus la întârzierea trenurilor și la o înghesuială și mai mare pe peroane.

Metrorex precizează că, în cazul unei probleme medicale a unui călător petrecută în tren, plecarea acestuia din staţie este condiţionată de predarea călătorului către echipa medicală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri