Ajutor pentru părinți, după cazul profesoarei care-și teroriza elevii la ore

Data publicării:
elevi -mfax

Inspectoratul Şcolar din Cluj a deschis o linie telefonică gratuită pentru părinţii nemulţumiţi de condiţiile în care învaţă copiii lor.

Decizia a venit după ce o profesoară de la Liceul de Muzică a fost înregistrată săptămâna trecută umilindu-şi elevii la ore.

Noua linie telefonică specială funcţionează de luni până vineri. Exemplul învăţătoarei care-şi teroriza elevii i-a determinat pe inspectorii şcolari să ia măsuri ca să evite situaţii similare. În fiecare zi lucrătoare, un inspector şcolar le va răspunde la telefon părinţilor.

„Eu am speranţa de a rezolva din faşă conflictele care pot să apară în anumite unităţi de învăţământ, care poate nu au fost gestionate întotdeauna corect”, a spus Valentin Cuibus, inspector şcolar general ISJ Cluj. Reprezentanţii fundaţiei Părinţi Clujeni spun că măsura era necesară, dar nu e suficientă.

„Sunt foarte mulţi profesori care fac asta, cadre didactice în general, i-a mai dat şi o palmă nu e niciun fel de problemă, ăsta este abuz”, a spus Cristina Grigore, director executiv Fundaţia Părinţi Clujeni.

„Nu doresc anumiţi directori şi anumite cadre didactice să discute cu părintele real încă sunt educatori care nu înţeleg că împreună cu părinţii trebuie să-şi facă o echipă”, a spus Gabriela Barbu, părinte.

Numărul de telefon pe care părinţii clujeni îl pot apela gratuit este 0800.800.364.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri