Sari la conținut
News Alert

Al treilea incident la metrou din ultimele două luni

Joi dimineaţă la ora 7 fără 10 minute un tren s-a defectat în apropierea staţiei Piaţa Unirii. În imaginile trimise de un telespectator se vede clar că din tren ieşea fum şi că în urma acestuia pe şine au rămas două surse de foc. Oficialii Metrorex spun că trenul a fost imediat retras din circulaţie şi dus în depou pentru reparaţii, iar pasagerii au fost preluaţi de altă garnitură.

În urmă cu două zile a fost panică la staţia Piaţa Victoriei. Atunci sute de persoane au fost evacuate, după ce izolatorul cablurilor de alimentare ale unei şine a ars.

În aprilie a avut loc un alt incident. Doi oameni s-au intoxicat cu fum după aprinderea unui panou electric la Piaţa Romană.

O fisură în peretele staţiei Titan apărută pe o reţea de socializare scoate în evidenţă o altă problemă: nu s-a investit în renovarea vechilor staţii.

Metrorex a primit amendă după ce pompierii au găsit panouri electrice cu probleme şi guri de evacuare blocate. Aşa ceva nu se va mai repeta pe noile magistrale, promit oficialii.

Respectă absolut toate normele în vigoare. Ne referim la materialele utilizate.O eventuală amendă de la ISU? Este exclusă pe staţiile astea noi”, afirmă Marin Aldea, directorul general al Metrorex

Călătorii sunt mai degrabă deranjaţi de chioşcurile de la metrou, decât de incidente.

„E ca în târg. Şi curăţenia? Nu e curăţenie. Lasă de dorit”, afirmă un călător.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi din 2015, Metrorex obţine din închirierea spaţiilor comerciale de la metrou între 617.000 şi 863.000 lei pe an. Cu aceşti bani acoperă doar 0.02% din cheltuielile cu exploatarea.

Cu trei săptămâni în urmă, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a descoperit o altă neregulă. La ora 22:00, casieria de la Piaţa Victoriei era închisă, aşa că nu a putut să-şi cumpere cartelă.

Şeful Metrorex cunoaşte problema şi spune că are şi soluţia.

La acest moment avem 13 accesuri unde chiar nu avem personal deloc. Problema aceasta o vom rezolva când vom introduce aceste automate noi de vândut cartele moderne care dau rest”, spune Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

139 de astfel de aparate ar urma să fie instalate în staţiile de metrou.