Alegători momiți cu tocătoare în campania electorală

Data publicării:
edil

În schimbul tocătoarelor, făcute de o firmă, politicianul i-a promis contracte pe bani publici, dacă va fi ales primar al oraşului. Anchetatorii spun că şi-ar fi ţinut promisiunea. Acum, fostul primar este trimis în judecată pentru luare de mită şi fapte de corupţie.

Martorii audiaţi în dosarul lui Iulian Bădescu le-au relatat în amănunt procurorilor cum se stabileau înţelegerile între acesta şi patroni. Fratele unui afacerist a povestit cum a aflat că trebuie să facă tocătoare din lemn pentru candidatul la postul de primar al Ploieştiului.

În perioada campaniei electorale din anul 2012 pentru alegerile locale, fratele meu, Tudose Ion, mi-a spus că Bădescu Iulian - care candida pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti - i-a solicitat executarea la societatea noastră a 10.000 funduri de lemn (tocătoare) despre care am înţeles că acesta urma să le distribuie alegătorilor”.

Sursa: Referat DNA

În locul banilor, patronul firmei ar fi obţinut promisiuni.

Tocătoare contra promisiuni

Tudose Ion: "Eu am fost de acord să fac acest lucru fără ca Bădescu Iulian să-mi plătească vreo sumă de bani. (...) Acesta mi-a spus că în situaţia în care va câştiga alegerile şi va deveni primar mă va ajuta şi pe mine, în sensul de a-mi da comenzi pentru fabrica mea la primării şi şcoli de pe raza judeţului Prahova."

Sursa: Referat DNA

În 2013, atunci când Iulian Bădescu era primar, firma omului de afaceri a primit o lucrare în Ploieşti, în valoare de 57.000 de lei. Procurorii spun că tot în campania electorală, o altă firmă din Ploieşti ar fi cheltuit peste 300 de mii de lei pentru bere, carne, cârnaţi, ulei, făină şi zahăr, toate oferite apoi alegătorilor de candidatul Iulian Bădescu.

Cadouri pentru alegători

- 100.000 sticle de bere, de un litru

- 1.008 litri ulei floarea soarelui

- 175 kg cârnați afumați

- 13.000 kg. mălai

- 19.500 kg. făină

- 1.500 kg. zahăr

- 18.000 bucăţi pixuri

- 30.000 bucăţi brichete

Sursa: Raportul de constatare DNA 

Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie. Primăria Ploieşti este parte civilă în acest dosar, în care fostului edil i se impută un prejudiciu de 8 milioane de lei. În acelaşi timp, procurorii DNA i-au făcut lui Iulian Bădescu încă un dosar, pentru că ar fi încercat să determine un martor să dea declaraţii mincinoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri