ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Amenzi și dosare penale, în ziua votului 

Data publicării:
STAMPILA VOT

Dosar penal pentru „selfie” cu buletinul de vot. Un alt dosar penal a fost deschis în Gorj, pentru agresiune. Amenzi si dosare penale, în ziua votului. Incidentele din timpul scrutinului, centralizate la Ministerul de Interne. Decese după vot. Doi oameni, unul din Arad, altul din Vrancea, au murit imediat după vot. 

Mobilizare de forte în turul II. Incidentele din timpul scrutinului, raportate la Ministerul de Interne. Peste 31.300 de poliţişti şi 12.500 de jandarmi au fost mobilizaţi. 

Un bărbat din Iaşi a anunţat Poliţia după ce a descoperit că pe tabelul de vot, în dreptul numelui său, apare o semnătură care nu îi aparţine. Preşedintele secţiei de votare a încercat să-l liniştească pe bărbat, dar în zadar.

„Din greşeală s-a semnat în dreptul domnului Mihai la poziţia 1014, conform legislaţiei se taie greşeala, semnează preşedintele, se aplică ştampila de control a secţiei de votare iar dumnealui trebuie să semneze alături şi să voteze, domnul a refuzat să voteze şi a chemat Poliţia”, a spus Margareta Gafiţa, preşedinte secţia de votare 205.

Bărbatul a votat abia după ce au venit poliţiştii care i-au înregistrat plângerea şi au discutat cu preşedintele secţiei de votare. Membrii secţiei de votare Nr. 23 din municipiul Buzău, împreună cu locţiitoarea preşedintelui, au ajuns la sediu puţin înainte de ora 6. Ei l-au aşteptat câteva minute în faţa uşii pe şeful secţiei. Când au văzut că acesta nu apare, au sunat la Biroul Electoral Judeţean. Au aflat că bărbatul este internat în spital, după ce i s-a făcut rău seara trecută.

Primii alegători au putut să voteze după ora 7 şi jumătate. Probleme au fost şi la secţia din Craiova, unde a votat preşedintele Camerei Deputaţilor. Înainte să ajungă Valeriu Zgonea, curentul electric a fost întrerupt pentru aproape 15 minute, timp în care alegătorii au votat la lumina lanternei şi a telefoanelor mobile.

O secţie din comuna Bucureşcii Bradului, din judeţul Hunedoara, a fost deschisă cu o întâziere de o oră şi jumătate. Asta după ce preşedintele a descoperit că ştampila de control lipsea. Poliţiştii au deschis o anchetă, iar şeful secţiei ar putea fi cercetat penal, daca se va consta că este vinovat. Între timp, la secţie a fost adusă o altă ştampilă de control.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri